BANSKI DVORI

Brammertz i Kosor 'pretresli' topničke dnevnike

25.05.2009 u 12:57

Bionic
Reading

Potpredsjednica hrvatske vlade Jadranka Kosor sastala se u ponedjeljak u Banskim dvorima s glavnim tužiteljem ICTY-ja Sergeom Brammertzom, a za HTV je potvrdila da su razgovarali o topničkim dnevnicima i rekla kako je vlada o tome izradila izvješće te da u tom smislu očekuje pozitivnu ocjenu Haaškog tužiteljstva

ZAGREB - Vlada je u tzv. administrativnoj istrazi, koja je prije svega obavljena u MORH-u, učinila i dodatne napore da se pronađu dokumenti koje glavno tužiteljstvo traži ili da se do kraja utvrdi kakva je njihova sudbina. Mi smo to učinili. Mi smo to izvješće pripremili i vjerujem da će i ocjena glavnog tužitelja, odnosno tužiteljstva, biti u tom smislu pozitivna.

Bramertz boravi od 25. do 27. svibnja u radnom posjetu Hrvatskoj kako bi pripremio redovito izvješće Vijeću sigurnosti UN-a u lipnju.

Brammertz će za posjeta s predstavnicima hrvatskih vlasti razgovarati o suradnji Hrvatske s uredom tužitelja i drugim pitanjima glede izlazne strategije Haaškog suda. Tijekom boravka u Hrvatskoj nazočit će i regionalnoj konferenciji državnih odvjetnika i tužitelja zaduženih za ratne zločine koja će se održati na Brijunima.