ekumenizam

Božićna čestitka kardinala Bozanića mitropolitu Periću: Jača nas blizina Božića

05.01.2021 u 17:11

Bionic
Reading

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić čestitao je mitropolitu zagrebačko-ljubljanskom Porfiriju Periću i pravoslavnim vjernicima Božić i Novu 2021. godinu istaknuvši da nas, i usred pandemije koronavirusa te potresa, jača blizina Božića.

"Vama, Vašem svećenstvu, monaštvu i pravoslavnim vjernicima u Hrvatskoj želim sretan Božić, rođenje našega Spasitelja Isusu Krista i blagoslovljenu Novu 2021. godinu, ispunjenu Božjim blagoslovom i božićnom nadom", stoji u čestitki kardinala Bozanića mitropolitu Periću i pravoslavnim vjernicima o kojoj je u utorak izvijestio Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

Kardinal Bozanić istaknuo je kako nas u "bremenitosti vremena u kojemu nam je dano živjeti, usred pandemije koronavirusa i potresa, sa svim ograničenjima i neizvjesnostima, jača blizina Božića. Kao baštinici vjere u Isusa Krista radujemo se što je i ovo naše vrijeme blagoslovljeno Božjom prisutnošću".

"U božićnoj noći nebo je počelo kucati ljudskim srcem Djeteta, a šutnja čekanja progovorila je radošću, jer u ljudsku se povijest i u našu stvarnost spustila zvijezda koja u izazovima svakodnevice pokazuje ispravan i siguran put, obasjava ljudsku povijest te sve ljude poziva na bratsko zajedništvo, solidarnost i suosjećanje s potrebnima", riječi su iz čestitke zagrebačkoga nadbiskupa.

Neka nas Gospodin otajstvom Kristove blizine, očitovane i darovane radi našega spasenja, učini svjedocima svjetla i glasom koji razglašuje Radosnu vijest o Božjem kraljevstvu, zaželio je kardinal Bozanić

Zagrebački nadbiskup zahvalio je mitropolitu zagrebačko-ljubljanskom i na čestitkama koje je njemu osobno, biskupima i svećenicima te katoličkim vjernicima uputio za Božić i Novu 2021. godinu.