ZAGREB PRIDE BIRA

Bozanić, Pozaić i Adalbert Rebić u borbi za titulu homofoba godine

04.06.2013 u 11:20

Bionic
Reading

Kao i svake godine, tako će i ove godine nakon održavanja zagrebačkog Pridea biti održan izbor za homofoba i homofrenda 2013. Konkurencija je ove godine bila žestoka, a vjerojatno i stoga što je, kako kažu u Zagreb Prideu, bujica homofobije poplavila čitavu Hrvatsku

'Sve je počelo na Kaptolu i pozivima na oluju koja će otpuhati sve što koristi slobodnu volju i razum. Njihova zapovijed pretvorila se potom u političku akciju koju su pokrenule razne ognjištarske udruge i strančice dijeleći hrvatske građane na domaće i goste, obitelji i pedere, vrijedne i bezvrijedne, ispravne i neispravne, normalne i bolesne. Ne bi li sve to dobilo ljudski lik potrebno je bilo pozvati i estradne, političke, sportske zvijezde i zvjezdice, okružiti se obiteljskim nasilnicima i rastavljenim demokršćanima da bi propovijed o obiteljskim vrijednostima i zaštiti braka dobila pravi smisao. S druge strane, oglasio se i dobar broj osoba iz svih društvenih sfera i pozvao na podršku naše borbe za ravnopravnost. Oni sigurno nisu pristali potpisati inicijativu protiv svojih susjeda, prijatelja, kolega, protiv članova svoje obitelji. Njih je svakako više od ovih pet koje ove godine nominiramo, no povijest će pokazati tko je sve bio na pravoj strani', stoji među ostalim u priopćenju Zagreb Pridea.

Iz Zagreb Pridea podsjećaju da su među ostalim za homofoba godine bili izabrani Marijana Petir i Željko Kerum, koji su u međuvremenu napustili svoja radna mjesta.

U izboru za homofoba ove godine najviše je kandidatura otišlo na crkvene dužnosnike pa će se homofoba birati između nadbiskupa zagrebačkog kardinala Josipa Bozanića, pomoćnog zagrebačkog biskupa Valentina Pozaića, teologa Adalberta Rebića, zadarskog profesora Ivana Poljakovića te novinarke Karoline Vidović Krišto

U one koji su branili prava LGBT osoba i one koji kandidiraju za homofrenda 2013. u Zagreb Prideu su ubrojili riječkog gradonačelnika Vojka Obersnela, dekana Fakulteta političkih znanosti Nenada Zakošeka, novinarku Sanju Modrić, kazališnog redatelja Olivera Frljića te pjevača Hladnog piva Milu Kekina.

Ako želite dati i svoj glas, to možete učiniti OVDJE.