NEMA VIŠE OPASNOSTI

Bomba na Trešnjevci deaktivirana

12.05.2009 u 11:57

Bionic
Reading

Na parkiralištu ispred zagrebačke policije u Parku Stara Trešnjevka pripadnici Protueksplozijskog odjela deaktivirali su eksplozivnu napravu koju je u prtljažniku automobila dovezao 72-godišnji D. B.

Bombu je D. B. napravio sam prije nekoliko godina kako bi je postavio u svoju vikendicu koja je često na meti provalnika. Kada je shvatio da eksplozivna naprava predstavlja opasnost, D. B. ju je odlučio predati policiji. Oko 10 sati došao je u Policijsku postaju Trešnjevka te policajcima rekao da ima bombu u prtljažniku automobila.

Mjesto je odmah adekvatno zaštićeno policijskom trakom, a promet je bio preusmjeren. Situaciju je dodatno otežala neposredna blizina Doma zdravlja u kojem se nalazilo stotinjak pacijenata, među kojima i djeca. Glasnogovornica PU zagrebačke Aleksandra Ljuba kaže da potrebe za evakuacijom nije bilo te da je ručna bomba tipa M75 , koju je D. B. preradio, male razorne moći.

No u Domu zdravlja ipak je došlo do panike, zbog koje su mlađi pacijenti iskakali kroz prozore. Mnoge majke male djece su od šoka plakale. Među pacijentima je bilo i nekoliko šećeraša, no intervencija Hitne pomoći nije bila potrebna. Liječnici su iz zgrade kroz prozor uspjeli evakuirati nekoliko djece u invalidskim kolicima.

D.B. nakon policijskog ispitivanja pušten. O svemu će biti obaviješteno nadležno državno odvjetništvo koje će odlučiti hoće li ga dalje procesuirati.