sukob u klinici ZA TUMORE

Bolnički liječnici o Dijani Zadravec: Kako je moguće da drži u šaci jednu kliniku, jednog ministra zdravstva i jednu vladu?

  • Autor: I. Ba./Hina
  • Zadnja izmjena 07.05.2021 15:13
  • Objavljeno 07.05.2021 u 14:39
Dijana Zadravec u rodnom Međimurju

Dijana Zadravec u rodnom Međimurju

Izvor: Pixsell / Autor: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Hrvatska udruga bolničkih liječnika (HUBOL) ocijenila je u petak, u povodu sukoba u Klinici za tumore, kako godinama predlažu načine na koje bi upravljanje zdravstvenim ustanovama prestalo biti poligon za stranačke igre moći

Zdravstvena politika nije i ne smije više biti politikantstvo, stvaranje uvjeta za pružanje najbolje moguće zdravstvene skrbi pacijentima i pozitivno radno okruženje osnovni su načini zadržavanja liječnika, ističe HUBOL u objavi na Facebooku u kojoj komentira prosvjed djelatnika Klinike za tumore zbog odlaska radiologa i ponašanja predstojnice Klinike za radiologiju KBC-a Sestre milosrdnice Dijane Zadravec.

'Zanimljivo je da danas predstojnica Klinike stoji sasvim sama tvrdeći kako nema problema sa 'svojim' radiolozima dok nasuprot nje stoji gotovo 200 ljudi, koje javno vrijeđa nazivajući ih izmanipuliranima, a time i intelektualno potkapacitiranima jer ne shvaćaju zašto su izašli ispred bolnice. Zanimljivo je i da ljude s kojima ima 'odlične odnose' proglašava lijenima i korumpiranima bez i jednog pravog dokaza', ističe HUBOL.

'Stavljanje sebe u ulogu borca protiv korupcije, a istovremeno telefoniranje ministru zdravstva uz prijetnje i pozivanje na poznanstvo s premijerom, pri čemu je tema razgovora natječaj za ravnatelja zdravstvene ustanove, epizoda je koje se ne bi posramili ni tvorci Alana Forda, u kojem je sjedište članova tajnog društva jedna cvjećarnica.'

  • +9
  • +6

Dijana Zadravec u međimurskom Brezju

Izvor: Pixsell / Autor: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Poražavajući skandali u jednoj od najstarijih bolnica

Iz HUBOL-a pitaju koji je razlog da Zadravec 'drži u šaci' jednu kliniku, jedan klinički bolnički centar, njegovu upravu i Upravno vijeće, jednog ministra zdravstva i na koncu jednu vladu koja postavlja Upravno vijeće.

'Da je ova priča slučajno dio jedne privatne firme, bi li Dijana Zadravec još uvijek bila rukovoditelj? Odnosno - bi li si jedan vlasnik privatne bolnice dozvolio odlazak profesionalaca o kojemu mu ovisi cijela firma samo da na rukovodećem mjestu zadrži jednog šefa? Mi nekako pretpostavljamo odgovor. Javnosti ostavljamo da stvori svoj', kažu u HUBOL-u.

Osobito je poražavajuće da naslovnice medija pune skandali u bolnici, jednoj od najstarijih kliničkih ustanova u Hrvatskoj, a osnovali su je ljudi koji su prvi donosili modernu medicinu iz Europe u Hrvatsku i u kojoj su radili osnivači najstarijeg i najvećeg hrvatskog medicinskog fakulteta, Medicinskog fakulteta u Zagrebu.

Naslovnice trebaju puniti strategija za budućnost i napredak KBC-a Sestre milosrdnice, izgradnja i obnova potresom porušenih starih zgrada, dolasci, a ne odlasci liječnika koji svojim znanjem i vještinama mogu pružiti najbolju i najsuvremeniju zdravstvenu skrb pacijentima, poručuje HUBOL.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!