u manjem obimu

Bjelovarski sajam traži utvrđivanje epidemioloških uvjeta za održavanje manifestacije

  • Autor: I. Ba./Hina
  • Zadnja izmjena 18.08.2020 18:37
  • Objavljeno 18.08.2020 u 18:36
Bjelovarski sajam, ilustracija

Bjelovarski sajam, ilustracija

Izvor: Pixsell / Autor: Damir Spehar/PIXSELL

Ovogodišnji 28. jesenski međunarodni bjelovarski sajam trebao bi se održati u drugom vikendu rujna i do sada se prijavilo 130 izlagača, a organizator tog najvećeg poljoprivrednog sajma u Hrvatskoj, tvrtka Bjelovarski sajam je zatražila utvrđivanje epidemioloških uvjeta za njegovo održavanje

Bjelovarsko-bilogorska županija je u utorak u objavi na svojim internet stranicama potvrdila da je županijski stožer civilne zaštite od tvrtke Bjelovarski sajam zaprimio zahtjev za utvrđivanje uvjeta sukladno propisanim epidemiološkim mjerama za održavanje 28. jesenskog međunarodnog bjelovarskog sajma.

Županijski je stožer taj zahtjev uputio Nacionalnom stožeru civilne zaštite kako bi se utvrdila mogućnost i uvjeti za održavanjem te sajamske manifestacije na kojoj se odvija i dogovara značajna gospodarska aktivnost, ističe se u objavi.

Dozvole li epidemiološke mjere, Jesenski sajam održao bi se od 11. do 13. rujna na sajamskom prostoru u Gudovcu.

Interes za održavanjem najpoznatije poljoprivredne sajamske manifestacije u Hrvatskoj postoji usprkos korona krizi i do sada se prijavilo 130 izlagača, ističu iz županije.

"Budući da bi se ova sajamska manifestacija organizirala na 15.000 četvornih metara vanjskog izložbenog prostora i s manjim brojem izlagača nego što je to bilo prijašnjih godina, postoje uvjeti za njenim održavanjem", navodi se u objavi županije.

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs podsjeća da je riječ o manifestaciji koja predstavlja prepoznatljivo obilježje Bjelovara i Bjelovarsko-bilogorske županije te mjesto okupljanja svih koji su vezani uz poljoprivredu, od malih proizvođača, OPG-ova pa do velikih tvrtki.

"Smatram da je, ako je to epidemiološki moguće, a mnogim manifestacijama je bilo dozvoljeno održavanje, važno da se omogući održavanje i našeg Jesenskog sajma u Gudovcu pa makar i u manjem obimu. Naglasak je na kontinuitetu održavanja ove manifestacije kako zbog navike dolaska posjetitelja tako i zbog interesa izlagača", ističe Bajs, koji se nada da će dobiti "zeleno svjetlo" Nacionalnog stožera civilne zaštite za održavanje te sajamske manifestacije.

Direktor Bjelovarskog sajma Davorin Posavac također podsjeća da je Jesenski međunarodni bjelovarski sajam najpoznatija manifestacija tog tipa u Hrvatskoj te je važno da se i ovogodišnje, 28. po redu izdanje održi kako zbog samih izlagača tako i zbog posjetitelja.

"Sajam nudi mogućnost prodaje, promocije i svi sudionici imaju velika očekivanja. Svjesni smo da su teška vremena, ali vjerujem da možemo pronaći način da se ova sajamska manifestacija održi, naravno uz strogo pridržavanje svih epidemioloških mjera", ističe Posavac.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!