prilika koja se ne propušta

Farmeri pohrlili u Gudovac, sajmom će se prošetati 50.000 posjetitelja

08.09.2017 u 14:44

Bionic
Reading

Otvoren je 25. Jesenski međunarodni Bjelovarski sajam na popularnom Gudovcu. Riječ je o najvećem sajmu u Hrvatskoj. Na njemu se predstavlja oko 500 izlagača iz Hrvatske i 15-ak stranih država, a očekuje se kako će njime tijekom tri dana održavanja prošetati gotovo 50.000 posjetitelja

Farmeri tijekom iduća tri dana ovdje imaju priliku 'škicnuti' najnovije trendove u poljoprivredi. Stočari 'dolaze na svoje' jer se već tradicionalno održava Državna stočarska izložba, predstavljanje najuspješnijih hrvatskih uzgajivača s njihovim najboljim grlima.

U Gudovac stiže više od 200 uzgajivača iz gotovo svih hrvatskih županija, a prikazat će se oko 500 grla iz uzgoja goveda, ovaca, koza, svinja, konja, izvornih pasmina peradi i pčela. Prilika je to koju farmeri ne propuštaju kako bi bili u korak s trendovima modernog stočarstva i uzgoja domaćih životinja.

  • +6
Ministar Tomislav Tolušić otvorio i obišao 25. jubilarni Jesenski sajam Izvor: Pixsell / Autor: Damir Spehar/PIXSELL

Prošle jeseni uvedena je i jedna novost, Peti element – sajam grijanja i obnovljivih izvora energije, a zbog dobrog odaziva kako izlagača tako i posjetitelja, u Gudovcu s njim nastavljaju i ove godine. Sajam je otvorio ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić.