francuski tajkun

Bivši francuski ministar Bernard Tapie napadnut tijekom pljačke kod Pariza

04.04.2021 u 14:33

Bionic
Reading

Francuskog poduzetnika i bivšeg nogometnog čelnika Bernard Tapie i njegova supruga tijekom noći sa subote na nedjelju napala su četvorica muškaraca koji su opljačkali njihovu kuću

Tapie i supruga spavali su kada su četiri muškarca provalila u kuću u Combs-la-Villeu blizu Pariza oko 00:30 u nedjelju, nakon čega su ih premlatili i zavezali električnim kablovima.

Dominique Tapie se uspjela osloboditi i iz susjedove je kuće nazvala policiju. Ima blage ozljede od nekoliko udaraca u lice i prevezena je u bolnicu na pregled.

Očekuje se da će uskoro biti puštena. "Ona je dobro", rekao je unuk Rodolphe Tapie.

Sedamdesetosmogodišnjeg Bernarda su pljačkaši udarili palicom u glavu, ali je odbio medicinsku pomoć, izjavila je tužiteljica Beatrice Angelelli.

Lopovi su ukrali dva sata, od kojih je jedan Rolex, naušnice, narukvice i prsten, kazao je za AFP izvor blizak istrazi.

Tapie, kratkotrajni ministar 1992. u vladi socijalista Francoisa Mitteranda, koji je izgradio sportsko i medijsko poslovno carstvo, imao je više problema s pravosudnim sustavom.

Bogatstvo je stekao preuzimajući propale tvrtke navodno sumnjivim metodama.

Često se razmetao svojim bogatstvom pa je tako kupio jahtu od 72 metra i nogometni klub Olimpique Marseille koji je osvojio naslov francuskih prvaka dok mu je on bio vlasnik.

Tapiea se sumnjičilo i za navodno namještanje utakmica u prvoj francuskoj nogometnoj ligi.