PRENOĆIO U PRITVORU

Bivši šef riječke policije prijavljen zbog nasilja u obitelji

27.06.2013 u 10:39

Bionic
Reading

Nekadašnji prvi čovjek riječke policije, a sada javni bilježnik s Krka, 59-godišnji Mirko Ružić preksinoć je uhićen zbog nasilja u obitelji te je, nakon noći provedene u policiji, jučer prijepodne prepraćen na Prekršajni sud u Rijeci, što nije prošlo nezamijećeno, izvještava Novi list

Na upit Novog lista o prirodi Ružićeva uhićenja, iz PU primorsko-goranske kratko je potvrđena informacija da se radi o obiteljskom nasilju, bez iznošenja ikakvih detalja. Kako se neslužbeno saznaje, nije se radilo o fizičkom napadu te nema ozlijeđenih, već je sve navodno stalo na verbalnoj razini.

S obzirom na socijalnu osjetljivost ovakvih slučajeva koji se u posljednje vrijeme sve učestalije događaju i očigledno ne zaobilaze niti jedan društveni sloj, policija je promptno reagirala i poduzela odgovarajuće korake kako eventualno ne bi došlo do još kakvih gorih posljedica.

Predsjednik riječkog Prekršajnog suda Davor Grotić za Novi list je izjavio da je Ružić terećen zbog nasilja koje je provedeno u nazočnosti djeteta. Izrečena mu je zaštitna mjera zabrane približavanja majci njihova zajednička djeteta.

Ružić se u prošlosti u nekoliko navrata već pojavljivao na stranicama crne kronike, no uvijek zbog prometne problematike. U sjećanju je ostala nesreća iz 1999. godine u blizini Kuka koju je Ružić doživio dok je bio načelnik PU primorsko-goranske, i to u službenom policijskom automobilu. Amnestiran je od odgovornosti zbog zastare i slučaj je pao u zaborav. Nanizao je još cijeli niz prometnih nesreća s više osobnih automobila: Mercedesom, Audijem A4, VW Passatom.