'elementarna nepogoda'

Bivši predsjednik Mesić tužio Bulja zbog povrede časti i ugleda, traži do 30 tisuća kuna

12.06.2020 u 19:05

Bionic
Reading

Bivši hrvatski predsjednik tužio je Bulja zbog objave na Facebooku u kojoj je Mostov saborski zastupnik napisao da je Stipe Mesić 'elementarna nepogoda za Hrvatsku i klevetnik naše države'

Stipe Mesić podnio je u svibnju ove godine Općinskom građanskom sudu u Zagrebu tužbu protiv Mostovca Mire Bulja zbog povrede časti i ugleda, potvrdio je za Dnevnik.hr Mesićev odvjetnik Čedo Prodanović.

Mesić traži novčanu naknadu u iznosu između 25 i 30 tisuća kuna, ukoliko sud presudi u njegovu korist, cijeli iznos će donirati u humanitarne svrhe, dodao je Prodanović.

'Most mu je ukinuo ured da spriječimo Mesića da nastavi sa svojim klevetama, ali on se očito ne da. A sad bi za svoju klevetničku propagandu htio još novca od Hrvatske. Mesićev jedini cilj je dočepati se državne kese. Poručujem Mesiću neka odštetu traži u Finskoj, ako tamo smije otputovati', napisao je Bulj 27. veljače 2019. godine.

Osim spornog Facebook statusa, u tužbi Mesić kao spornu navodi i Buljev komentar u Dnevniku Nove TV kada je komentirao tužbu Stipe Mesića protiv Hrvatske. Tada je izgovorio slično što je i napisao na Facebooku: 'Stipe Mesić je elementarna nepogoda naše Hrvatske. Njemu je očito cilj doći do državne kese kao i do sada. Međutim, ja bih mu poručio da ode u Finsku tražiti odštetu, ako smije otići'.