večernji pozivi

Bivši članovi HDZ-a koji su prešli Milinoviću žale se na telefonsko uznemiravanje: ‘Zovu s anonimnih brojeva i pitaju jesmo li još njihovi’

  • Autor: V. B.
  • Zadnja izmjena 06.03.2021 14:52
  • Objavljeno 06.03.2021 u 14:52
Darko Milinovi (Lipo) i Marijan Kustić (HDZ)

Darko Milinovi (Lipo) i Marijan Kustić (HDZ)

Izvor: Pixsell / Autor: Pixsell

Zaoštrava se predizborna utrka između dviju najjačih političkih opcija u Ličko-senjskoj županiji. Prema pisanjima nekih lokalnih portala nakon što je gotovo 400-tinjak članova zatražilo ispisnicu iz HDZ-a, navodno ih je većina prešla u novo osnovanu stranku LiPO, ili su se razočarali koncepcijom rada HDZ-a pa su se sasvim distancirali od politike

Medijima se jučer javilo nekoliko članova stranke LiPO izražavajući svoje negodovanje zbog, kako kažu, političkog uznemiravanja putem telefonskih poziva. Uglavnom su to bili anonimni pozivi sa nepoznatih brojeva u kojima ih je netko iz HDZ-a u večernjim satima provjeravao 'jesi li i dalje naš ili si nam okrenuo leđa'? Svakako je simptomatično što su pozivani građani koji su napustili HDZ ili su najavili svoj odlazak, piše Novi list.

Upitan o ovoj situaciji predsjednik ŽO HDZ-a Marijan Kustić samo nam je kratko odgovorio:„Nisam upoznat ni sa kakvim telefonskim uznemiravanjem od strane naših članova pa vam to ne mogu niti komentirati“!

U kontekstu tih telefonskih poziva spominjan je dugogodišnji član HDZ-a Joso Živković- Bato koji je bio među opcijama stranačkog vodstva za kandidata za gradonačelnika Gospića. Stranka je to mjesto prepustila Mariju Stilinovića.

“Što se tiče mog osobnog angažmana oko navedene problematike mogu samo reći da sam obavljao svoje dužnosti kao Predsjednik najveće teritorijalne organizacije jedne stranke na području Ličko-senjske županije i šire te da moj posao sa ovim nema apsolutno nikakve veze. Svoje dužnosti sam obavljao u svoje slobodno vrijeme, izvan radnog vremena i pri tome sam koristio prostorije, telefon, računalo, pisač i ostalu infrastrukturu svoje stranke, za razliku od onih koji to sve rade za vrijeme radnog vremena, koristeći sve navedeno od županijskih institucija koje vode ili u njima rade”, navodi Joso Živković.

Sve ovo bilo je dovoljno da bi se oglasila stranka LiPO. Oni poručuju svojim članovima:“ Ne bojte se, to su udbaške metode ali i izraz panike unutar HDZ-a. Naš pobjednički put ni takve metode neće zaustaviti. Naši članovi koji su nam se požalili imaju i dokaze takvog uznemiravanja“.

Sve se ovo poklapa sa sinoć održanom sjednicom predsjedništva ŽO HDZ-a kojom je predsjedavao Marijan Kustić. Teme sastanka bile su pripreme za predstojeće lokalne izbore. Kako je zaključeno HDZ je i dalje najbolje organizirana politička snaga u Ličko-senjskoj županiji, s najvećim brojem članova i pristaša.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!