IZBAČEN I IZ STRANKE

Gospićka bolnica pokrenula postupak protiv nećaka Darka Milinovića koji je razbijao na odjelu radiologije: 'Zaposleni ga se boje jer ga štiti ujak'

05.03.2021 u 12:17

Bionic
Reading

Bolnica Gospić potvrdila je da se u četvrtak noću dogodio incident na Odjelu radiologije zbog razbijanja radiologa Jakovljevića, o tome su obaviještene nadležne institucije i provodi se unutarnji nadzor, nakon kojeg će Jakovljević biti primjereno sankcioniran, a izbačen je i iz stranke LiPO

Naime incident na Odjelu radiologije gospićke Opće bolnice, na kojem je radiolog Jakovljević, prema anonimnoj dojavi, razbijao, ima i politički kontekst i širi se na stranku LiPO, čiji je predsjednik Darko Milinović, jer je Jakovljević njegov nećak i bio je član stranke. Jakovljević je odmah nakon incidenta izbačen iz nje.

Noćni incident u bolnici anonimno je prijavljen.

Ravnateljica Opće bolnice Gospić Sandra Čubelić rekla je u petak Hini da su o incidentu 'obaviještene nadležne institucije i poduzete druge potrebne radnje te se provodi unutarnji nadzor'.

'Po utvrđivanju svih okolnosti navedeni djelatnik bit će primjereno sankcioniran', rekla je ravnateljica Čubelić. Napominje kako je riječ o manjoj materijalnoj šteti te da pacijenti nisu ni u jednom trenutku bili ugroženi ni zakinuti za uslugu.

U anonimnoj dojavi pak piše da je 'po tko zna koji put Dragan Jakovljević, zvani Drajs, divljačkim ponašanjem demolirao prostorije radiologije u gospićkoj bolnici' te da su 'uslijed divljanja bili prestravljeni i zgroženi zaposlenici bolnice, kao i pacijenti ustanove'.

Dodaje se kako se zaposlenici boje Jakovljevića 'jer sve njegove divljačke ispade štiti ujak Darko Milinović, nekadašnji ravnatelj bolnice i župan ličko-senjski'. Autori anonimne prijave navode kako se nadaju da se 'neće i dalje događati slični ispadi i ustaljena zataškavanja divljanja imenovanog' te se moli pomoć državnih institucija.

Šef radiologije u bolnici Alen Zorić, koji je i glavni tajnik stranke LiPO, rekao je Hini da je u incidentu nastala šteta od 200 kuna.

Dodao je da Odjel normalno funkcionira, a da je Jakovljević sada već bivši član stranke.

  • +12
Konferencija za medije nove političke stranke LiPO Izvor: Pixsell / Autor: Marko Dimic/PIXSELL

Predsjednik stranke i župan Darko Milinović oštro je osudio incident koji se dogodio i rekao da je 'stranka ekspresno izbacila Jakovljevića iz svojih redova'.

Zamjenik predsjednika Ante Dabo potvrdio je Hini da je sinoć Predsjedništvo stranke jednoglasno donijelo odluku o izbacivanju svog člana zbog njegovog 'drskog i nasilnog čina', čime jasno poručuje da LiPO 'neće tolerirati nasilno ponašanje'.

Radiolog Jakovljević se javno ispričao ravnateljici bolnice i svim djelatnicima koji su, kaže, na bilo koji način povrijeđeni zbog njegovog 'nepromišljenog postupka'. Dodao je kako je spreman 'snositi posljedice', ali da želi i dalje 'pomagati svima kojima je pomoć u gospićkoj bolnici potrebna, pa i onima koji su ovo plasirali u medije'.

Za kraj se ispričao i stranci LiPO, uz riječi kako zna da je njegovo izbacivanje 'bio potez koji se morao učiniti'.