drugi krug

Bivšeg predsjednika ugostio župan Posavec; Mesić podupro Cividin za gradonačelnicu Čakovca

  • Autor: I. Ba./Hina
  • Zadnja izmjena 26.05.2021 16:15
  • Objavljeno 26.05.2021 u 16:15
Stjepan Mesić

Stjepan Mesić

Izvor: Pixsell / Autor: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić obišao je u srijedu u Čakovcu novouređenu fortifikaciju Staroga grada Zrinskih, gdje se u zidinama uređuje Muzej nematerijalne baštine, a nakon toga podupro je kandidatkinju za gradonačelnicu Ljerku Cividini

Domaćin bivšem predsjedniku Mesiću te predsjedniku Demokrata Mirandu Mrsiću bio je međimurski župan Matija Posavec.

„Očekujem od gospodina Mesića kao bivšeg predsjednika Republike da u svojim daljnjim putovanjima, međunarodnim kontaktima, pronosi glas kulture i povijesti Međimurja jer ostavština Zrinskih i Frankopana nije vezana samo za Međimurje, samo za Hrvatsku, ona je vezana gotovo za cijelu Europu“, rekao je Posavec i podsjetio da se ove godine obilježava 350. obljetnica junačke pogibije Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana.

„Ovo može biti na ponos Međimurju, Čakovcu, Hrvatskoj, da je ovako nešto napravljeno, s ovakvom studioznošću. Mislim da će to biti višestruko priznavano i u godinama ispred nas“, rekao je Mesić.

Bivši predsjednik komentirao je lokalne izbore te je rekao da je župan Posavec pobijedio u prvom krugu zbog dobrog rada u prošlom mandatu. Dao je potporu kandidatkinji HNS-a i Nezavisne liste Matije Posavca za gradonačelnicu Čakovca Ljerki Cividini, ravnateljici Županijske uprave za ceste.

„S obzirom da je među rijetkim ženama u muškim zanimanjima te da besprijekorno radi, vjerujem da će tako raditi i kao gradonačelnica“, rekao je Mesić.

Cividini je zahvalila Mesiću na potpori. „Prošli smo muzejom koji je bio velika investicija Međimurske županije, a smatram da grad Čakovec također zaslužuje puno takvih investicija koje su, nažalost, propuštene u prošlom mandatu“, rekla je Cividini.

Kandidatkinja za njezinu zamjenicu je Marina Gradišer iz Mrsićevih Demokrata.

"Ljerka i Marina su žene, a žene su snaga i one će povući Čakovec u pravcu da postane otvoreniji, transparentniji, moderniji grad u kojem je dobro živjeti, ali se može i bolje“, rekao je Mrsić.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!