turbulencije u AGROKORu

'Bilo bi dobro da novi povjerenik ima pomoćnika, šteta da ga Ramljak nije imao'

21.02.2018 u 21:33

Bionic
Reading

Ante Ramljak s krimenom angažiranja prijašnjih poslovnih suradnika uz običnim ljudima neshvatljive novčane naknade, dignuo je ruke od Agrokora.

Poslovni konzultant i bivši dugogodišnji predsjednik Uprave Konzuma Drago Munjiza kazao je u Temi dana HRT-a da bi bilo dobro da novi izvanredni povjerenik ima i pomoćnika i dodaje da je "šteta da ga nije imao i Ramljak".

Sam premijer Andrej Plenković rekao je na današnjoj konferenciji za medije da je moguće uz samog izvanrednog povjerenika imenovati i zamjenika.

Prema Zakonu o postupku izvanredne uprave u trgovačkim poduzećima od sistemskog značaja predviđeno je da povjerenik može, ali ne mora imati zamjenika.  "Lani s obzirom na okolnosti to nismo učinili, ali ova situacija možda zahtijeva dodatne snage", kazao je premijer.

Munjiza u Temi dana pak upućuje na osam suradnika Ramljaka, od kojih dva već figuriraju kao mogući novi izvanredni povjerenici. Ali, dodaje, ne bi bilo loše da je postojao tim od dvoje, troje ljudi koji bi kontrolirali jedni druge, "pa ne bi bilo soliranja".

  • +11
Andrej Plenković se obraća javnosti nakon ostavke Ante Ramljaka. Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX

Kaže i kako bismo nakon svega "kao generali poslije bitke" mogli zaključiti da je "možda doslovce trebalo prepisati talijanski zakon o Parmalatu", tako da fiksna naknada za savjetnike bude manja, a veća nagrada za uspjeh te da u slučaju neuspjeha nakon nagodbe ili odustajanja postoji neka vrsta penala ili povrata novca.

Ante Ramljak Izvor: Pixsell / Autor: Davor Visnjic