KRIZA U AGROKORU

Grmoja najavio pokretanje opoziva Vlade ili nekih članova

21.02.2018 u 21:17

Bionic
Reading

Politički tajnik Mosta Nikola Grmoja izjavio je u srijedu, nakon konferencije za novinare premijera Andreja Plenkovića o procesu izvanredne uprave u Agrokoru, kako ima dojam da se premijer "od cijelog slučaja htio oprati" no i doda da će Most provesti "konkretne poteze s kolegama iz oporbe i odlučiti o pokretanju opoziva Vlade ili nekih članova Vlade"

"Dojam je da se premijer Plenković od cijelog slučaja htio oprati. Nije htio jasno stati u zaštitu ministrice Dalić. Ostavlja dojam čovjeka svezanih ruku, koji ne zna što napraviti i nema rješenje. Zato nam je i rekao u jednom trenutku da nam se obraća kao predsjednik vlade, ali i kao čovjek, htio je apostrofirati koliko je sve izvan njegove moći", izjavio je grmoja Hini.

Uvjeren je i kako se premijer nema hrabrosti nositi s ovim slučajem jer "o njemu ne ovisi samo gospodarski sustav, već , što je posve očito, Plenkovićeva pozicija".

"On je svjestan, zna koji ulog je u pitanju. 
Spominjanje putovanja po svijetu sada ostaje samo njegova tlapnja za onim što je planirao. 
A iznimno je važno naglasiti da odlazak Ramljaka s novcem u džepu, bez istrage svega što ostavlja za sobom, nije rješenje nego tek početak problema", naglasio je politički tajnik Mosta.


Sastanci u izvanrednoj upravi Agrokora Izvor: Pixsell / Autor: Matija Habljak/PIXSELL

Što se tiče rekonstrukcije vlade, poručuje Grmoja,  "nećemo spekulirati već ćemo provesti konkretne poteze s kolegama iz oporbe i odlučiti o pokretanju opoziva Vlade ili nekih članova Vlade".