život u radioaktivnom području

Ona je jedino dijete rođeno u zoni isključenja Černobil, evo gdje je danas

13.06.2019 u 10:20

Bionic
Reading

Ona je jedino dijete rođeno u visoko zagađenoj černobilskoj zoni isključenja nakon nuklearne eksplozije iz 1986. godine. Marika Sovenko danas je zdrava 19-godišnjakinja s nimalo običnom životnom pričom

Svjetski mediji raspisali su se o 19-godišnjoj djevojci rođenoj 1999. u tzv. zoni isključenja. Marika je danas studentica na kijevskom sveučilištu te je zdrava iako je odrasla u radioaktivnom okruženju.

Njezina majka Lidija i otac Mihail ostali su u ovoj zoni nakon provedene evakuacije kompletnog stanovništva u krugu oko nuklearke Černobil. Razlog je jednostavan - nisu im ponudili zamjensku kuću na drugoj lokaciji.

Marikin je otac, uz to, bio vatrogasac koji je u noći eksplozije reaktora bio pozvan u nuklearku.

Trinaest godina nakon najveće nuklearne nesreće u povijesti u černobilskoj zoni isključenja 1999. rodila se Marika. Objavljene fotografije prikazuju gotovo idilične scene s ukrajinskog sela. Obitelj je pila mlijeko tamošnjih krava i lovila ribe u rijeci Pripjat.

  • +7
Djevojka rođena u zoni Černobil Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

'Dobro sam, radim. Uzdržavam se sama i to je to', komentirala je ova mlada studentica koja, pišu mediji, vraća nadu da je život u zoni isključenja opet moguć.

Černobilska katastrofa Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia