SPAS FRANŠIZE?

Bethesda preuzima S.T.A.L.K.E.R.?!

01.08.2012 u 12:55

Bionic
Reading

Prema sve glasnijim i brojnijim glasinama, Bethesda navodno planira preuzeti franšizu S.T.A.L.K.E.R. čija je sudbina vrlo neizvjesna nakon propasti studija GSC Game World

Ranije ove godine zatvoren je GSC Game World, ukrajinski razvojni studio zaslužan za S.T.A.L.K.E.R.. Studio je u trenutku zatvaranja radio na razvoju Stalkera 2, a cijeli projekt je zaustavljen gašenjem studija.

 

Međutim, ovih je dana internetom počela kolati vrlo zanimljiva glasina prema kojoj je Bethesda preuzela franšizu Stalker. Glasina dolazi od blogera Sergeya Galyonkina koji tvrdi da je informaciju dobio od 'pouzdanog izvora kojemu vjeruje'. Ova glasina dobiva dodatnu težinu imamo li na umu da je upravo spomenuti bloger prvi objavio informaciju da se unutar GSC studija nešto događa i da bi moglo doći do zatvaranja.

 

Galyonkin naglašava da je Bethesda otkupila prava samo na igru, dok je vlasnik propalog GSC studija zadržao prava na eventualne knjige, filmove i sl.

 

Ove glasine čine se prilično vjerodostojnima, no ipak vrijedi pričekati službenu potvrdu od strane Bethesde. Inače, krajem ovoga tjedna održava se QuakeCon, konvencija u organizaciji id Softwarea i Bethesde, pa bi bilo zanimljivo vidjeti službenu objavu ovih informacija upravo na tom eventu.