'od centra lijevo'

Benčić: Glas za Možemo! je glas za progresivnu vladu, vrijeme je za micanje HDZ-a

15.04.2024 u 17:00

Bionic
Reading

Koordinatorica stranke Možemo! Sandra Benčić pozvala je u ponedjeljak građane da izađu na izbore, poručuje da je samo tako moguće maknuti HDZ s vlasti, te kako je glas za Možemo! 'glas za progresivnu vladu, od centra na lijevo'

"Kako god bilo vrijeme u srijedu, pravo je vrijeme za micanje HDZ-a s vlasti i slanje u ropotarnicu povijesti, da se Andreju Plenkoviću kaže zbogom, od srijede promjena dolazi", izjavila je Benčić u svom posljednjem obraćanju u kampanju, uoči izbora u srijedu.

Slušajući građane, dodala je Benčić, kao zadatak su si zadali biti politička opcija kojoj je na prvom mjestu vraćanje povjerenja - da možemo imati normalno društvo, normalnu vlast i institucije koje služe građanima a ne partikularnim interesima, „povjerenja da možemo imati Hrvatsku kakvu smo oduvijek zamišljali”.

„Da bismo to napravili trebamo u srijedu izaći na izbore i zauvijek skinuti HDZ i Andreja Plenkovića koji svojim aferama, pljačkama i svakom riječju ponižavaju građane, gaze njihovo dostojanstvo i dostojanstvo zemlje i koji su ti koji stvaraju osjećaj da se u ovoj zemlji ne isplati živjeti pošteno”, ustvrdila je.

Glas za Možemo!, , dodala je Benčić, glas je za vladu od centra na lijevo, za progresivnu vladu koja će donijeti zeleno lijeve politike usmjerene na ljude i garancija da u vladi neće sjediti ljudi iz „imovinskog pokreta, misleći na Domovinski pokret.

Koordinator Možemo! Tomislav Tomašević rekao je kako Hrvatska ne mora biti korumpirana, zemlja gdje se ne može dostojno živjeti od rada, gdje umirovljenici nemaju adekvatne mirovine, gdje se za posao treba imati stranačka iskaznica, gdje ovisimo o uvozu hrane i energije.

„Einstein je definirao ludost kao raditi uvijek istu stvar a očekivati različiti rezultat. Pozivam građane ukoliko stvarno žele promjenu i drugačiju Hrvatsku da ne glasaju uvijek za iste političke opcije”, dodao je.

Pokazali smo da možemo graditi s građanima bolji i pravedniji Zagreba i vjerujemo da tako možemo izgraditi i Hrvatsku, rekao je Tomašević.

Kaže i kako nikada nisu prevarili građane i da otvoreno govore s kime mogu surađivati nakon izbora.

Benčić je zahvalila svim članovima stranke, volonterima i simpatizerima koji su u im pomogli u kampanji.