TEŠKE RIJEČI

Beaković optužio Komadinu za namještanje natječaja

21.11.2017 u 17:23

Bionic
Reading

Vijećnik HDZ-a u primorsko-goranskoj Županijskoj skupštini Dinko Beaković rekao je u utorak na konferenciji za novinstvo kako sumnja da primorsko-goranski župan Zlatko Komadina zloupotrebljava svoj položaj prilagođavajući natječaje za izbor određenih osoba na odgovorna mjesta te je dodao da je Komadina "okupirao županiju zajedno sa svojim satelitima".

Beaković je kao prvi primjer naveo odabir Fernanda Kirigina, istaknutog člana opatijskoga SDP-a i kandidata te stranke za dužnost gradonačelnika na prošlim izborima, za ravnatelja Lučke uprave Opatije, Lovrana i Mošćeničke Drage.

I prije potvrde njegova izbora govorilo se da je natječaj namješten za njegov profil jer su se kriteriji znatno smanjili s obzirom na prošli izbor ravnatelja. Tako je prijašnji uvjet od četiri godine rada na ravnateljskom mjestu smanjen na tri godine rada, ali na bilo kojoj poziciji, a ujedno je uklonjena odredba o potrebnoj stručnosti za to radno mjesto s obzirom na to da je Kirigin ne posjeduje, rekao je Beaković. Izabran je unatoč tome što je bilo desetak drugih kandidata s odličnim kvalifikacijama, dodao je.

Kiriginovo imenovanje treba još potvrditi i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković.

Beaković je optužio i čelništvo županije za prilagođavanje natječaja za izbor ravnateljice rehabilitacijske ustanove Fortice u Kraljevici i Doma za starije osobe 'Mali Kartec' u Krku.

Dinko Beaković je rekao da će o tim slučajevima izvijestiti mjerodavna ministarstva. Dodao je kako je tu možda riječ i o kažnjivim djelima, ali zasad ne namjerava podignuti kaznenu prijavu. Ocijenio je da je župan Komadina "zaslužio da podnese ostavku".