MALO IMA, MALO NEMA

Komadina: To što je Mršić Ramljakov savjetnik nema veze sa SDP-om, osim što je on član SDP-a

08.11.2017 u 10:48

Bionic
Reading

Zlatko Komadina (SDP) gostovao je u Novom danu na N1 i komentirao odluku britanskog suda kojom je Ivica Todorić pušten na slobodu

'Kakvo je ovo uhićenje - sam došao, sam otišao? Očito su naši dali podlogu britanskom sudu s odlukom o četrnaest osumnjičenih', kazao je Komadina.

Smatra da se u Hrvatskoj da se ne zna što se zbiva u Agrokoru, unatoč lex Agrokoru.

'Hrvatska javnost ima pravo znati, pogotovo ako se radi o nečemu što će nešto teretiti porezne obveznike. Ogroman broj ljudi je zaposlen, ogroman broj tvrtki je vezan uz sustav, a SDP brine za radna mjesta i da se dobavljači zaštite. Kod nagodbe je važno da se vodi transparentno. Volio bih da hrvatske police, tu mislim na Konzum, preuzmu hrvatski dobavljači. Vjerojatno će se potraživanja pretvarati u uloge. Ovo s Todorićem postaje farsično. Hrvatska država je dužna transparentno voditi postupak. Spominju se lešinarski fondovi, mislim da je krajnje vrijeme da se rasvijetle procesi i zakonodavna regulativa. Kako nama svaki put netko koga Hrvatska traži završi u inozemstvu? Kako mu se ne oduzmu putne isprave? Ovo djeluje dosta lakrdijski', naveo je Komadina.

 

Drži da će presuda u ovom slučaju doći za 10-15 godina i da je tada zapravo neće biti.

'Meni nije jasno zašto Ivica Todorić sam nije došao u Hrvatsku. Ovo je očito manevar obrane. Zna se što učiniti kad si u Engleskoj. Vjerojatno bi ga i naši pustili da se brane sa slobode, ovo je ekonomsko, gospodarsko djelo, nije ubojstvo, ne znam kako bi se moglo utjecati na svjedoke, jer je i revizija napravljena, utvrđena su friziranja financijskih izvješća. Ovo je još jedna sapunica na hrvatski način', smatra Komadina.

Na konstataciju da je savjetnik izvanrednog povjerenika za Agrokor, Ante Ramljaka, SDP-ov Zvonimir Mršić, a SDP napada Ramljaka Komadina je kazao da je Mršićev izbor bio da bude savjetnik.

'To je njegov poslovni potez. To nema veze s SDP-om, osim što je Mršić član SDP-a', zaključio je Komadina.