UŽAS U ROGOZNICI

BBB-ovac izrezan bocom u Torcidinu klubu

Bionic
Reading

Tijekom ribarske fešte i proslave obljetnice obaranja zrakoplova nekadašnje JNA pod nazivom Oba su pala, koja je subotu organizirana u Rogoznici, Stipe Lasan (21) iz Zagreba brutalno je pretučen u mjesnom klubu navijača Torcide

ROGOZNICA - Slobodna Dalmacija izvještava da je Lasan 'prepoznat kao BBB-ovac' te je 'bez povoda brutalno napadnut od strane još uvijek nepoznatog napadača za kojim policija traga'. Stipe Lasan inače je sin Damira Lasana, nekadašnjeg istaknutog dužnosnika HSLS-a i financijskog direktora šibenskog 'Vinoploda'.

Drama u bolnici

Šibenski liječnici Lasanu su 'sašili' 6 kirurških kopči na tjeme, dok suozljede na obje rasječene ruke zahtijevale dodatni tretman zbogpokidanih tetiva, nakon čega su mu obje stavljene u gips. Nakon što je mladić sanirao ozljede glave i krenuo nadaljnje pretrage, iznenada mu je pozlilo na Odjelu radiologije, gdje jepao, udario glavom u pod i ponovno otvorio netom sašivene kopče.

Napadač je mladića iznenada udario pivskom bocom u glavu, nakon čega ga je već poluonesviještenog i krvavog iskasapio krhotinama razbijene boce, nanijevši mu pritom teške tjelesne ozljede, piše Slobodna Dalmacija.

Nemili događaj, koji je doslovno podigao na noge ogorčene, ali zbog bolesnih i uzavrelih navijačkih strasti podijeljene mještane Rogoznice, dogodio se u subotu u ranim jutarnjim satima oko 4,30 ispred prepunog kluba navijača Torcide, na mjesnoj plaži nekoliko stotina metara udaljenoj od središta mjesta.

Poveća skupina pretežno mladih je, naime, nakon završetka službene proslave, oko 2,30 sati, nastavak zabave preselila u prostor navijača Hajduka. Šarolikom društvu pridružio se i Stipe Lasan, koji svoje obiteljske korijene vuče iz Rogoznice, gdje je kod djeda i bake tijekom godine provodio većinu slobodnog vremena.

U mnoštvu je pronašao Mladena E., mladića iz Rogoznice s kojim je u svibnju ove godine na mjesnim sportskim terenima imao svojevrsni neugodni 'bliski kontakt' jer je tada na teren došao u majici s obilježjima BBB-a, piše Slobodna. Već tada prisutan je bio međusobni animozitet i došlo je do svađe u kojoj je Stipi Lasanu mladić tada prijetio bocom.

Susreli su se potom na subotnjoj zabavi, zbližili se, naručili piće i prijateljski zagrljeni izašli ispred lokala gdje su jedan drugom oprostili svibanjski nesporazum.

Napadač u narančastoj majici sat prije napada

Za to vrijeme, napadač se nalazio u mraku, nekoliko metara udaljen od dvojice mladića. Očito nije shvatio ili nije dobro čuo njihov razgovor te se u jednom trenutku približio Lasanu i s leđa ga, bez riječi, raspalio pivskom bocom po glavi. Obliven krvlju, mladić je zateturao i pao na pod. Podigao se i napadač je ponovno krenuo krhotinama razbijene boce prema njegovu licu. U pokušaju samoobrane Lasan se branio rukama koje su se u dijeliću sekunde pretvorile u izbrazdano i pokidano meso.

U pomoć mu je priskočio prijatelj Ivica P. kojega je napadač, kada je ispustio rabijenu bocu, također pokosio s tri udarca šakom u glavu. Pozvana je policija i Hitna pomoć, koja je Lasanu previla glavu i obje ruke, nakon čega je daljnju liječničku pomoć zatražio u OB Šibenik, dok je napadač nestao.

Premda događaj još nije dobio opširniju službenu formu u PU Šibensko-kninskoj, ipak doznajemo da identitet napadača još nije otkriven te se pretpostavlja da je u bijegu, kao i da je za njim u tijeku intenzivna potraga.

'Napadača nisam ugledao jer sam već nakon udarca s leđa bio na granici nesvijesti', kazao je Stipe Lasan nakon 12 sati provedenih u bolnici. 'Nisam ga ni prepoznao kada me je sjekao jer sam oborio glavu i prekrio je rukama, ali moje društvo tvrdi da nikada nisam bio s njim u kontaktu, jednako kao ni oni. Sve mi je nejasno, konfuzno, strašno sam umoran i vrti mi se u glavi', dodao je Lasan.

Lasanova obitelj ističe da je Stipe kao prepoznatljivi BBB-ovac bio žrtva nečijeg predhodno osmišljenog plana i da je sam napadač bio čisti egzekutor te se iz dobro obaviještenih izvora saznaje da je napadač izvjesni V.V. s područja Trogira.

'Imamo relevantne spoznaje i kazat ćemo policiji da je ovo bio čisti naručeni pokušaj ubojstva mojeg unuka samo zato što je iz Zagreba i navijač je Dinama. S ovim je Hrvatska dosegnula dno dna nepotrebne i sulude navijačke mržnje između naša dva bratska nogometna kluba, koje vlast, ako želi spasiti državu, sebe i mladež, jednom mora energično prekinuti i drastično sankcionirati', kazao je mladićev djed Mladen Kristić, otac mladićeve majke.