PAPIRI S CARINE

BBB-i tužili Uskoku Mamiće, Barišića...

15.12.2011 u 13:15

Bionic
Reading

Predsjednik Kluba navijača Dinama Bad Blue Boys (nova tvorevina koja ujedinjuje nekadašnje udruge i klub navijača) Danijel Hrnjak objavio je da je udruga podnijela Uskoku kaznene prijave protiv vodećih ljudi Dinama Zdravka i Zorana Mamića, Mirka Barišića, Miljenka Sakomana, Dražena Miličevića...

Dva su razloga zbog kojih su se navijači obratili Uskoku. Prvi je afera vezana za nabavu sjedalica za uređenje stadiona u Maksimiru, koja je, imaju evidentirano, išla preko tvrtke Duo-gastronomija, čiji je vlasnik direktor nabave GNK Dinamo Dražen Miličević.


Naime, navijači su došli u posjed fotografije dokumenta s carine na kojemu se vidi da je turski dobavljač Meteplastik zapravo poslovao s privatnom tvrtkom Dinamovog službenika, a ne samim klubom.

Tako u prijavi piše da postoji osnovana sumnja da su se preko trgovačkog društva u vlasništvu zaposlenika GNK Dinamo sjedalice nabavljale za jednu cijenu, a Dinamo je iste te sjedalice kupovao za drugu cijenu, premda ih je mogao kupiti i izravno.

Drugi razlog zbog kojeg su navijači podnijeli prijavu sumnja je u sukob interesa pri obnovi travnjaka. Naime, u obnovi je radove izvodila tvrtka oca Miljenka Sakomana, koji je glavni direktor stadiona i zaposlenik Dinama.

Na osnovi te dvije indicije upozoravaju Uskok da i ostatak poslovanja GNK Dinamo treba proći temeljitu kontrolu, pogotovo u smislu poslovanja s kooperantima.

Inače, predsjednik udruge Danijel Hrnjak pozvan je na obavijesni razgovor jer ga je Mamić prijavio zbog prijetnji na konferenciji za novinare ovoga ponedjeljka.

Iz udruge su najavili i nove akcije, kažu da žele transparentan Dinamo, a obzirom da su dvojica članova potpisana na presudu, imat će i uvid u tijek istrage.


Tajnik udruge Nikola Majpruz pokazao je temeljito razrađenu prijavu