SKANDALOZAN TVIT

Bauk brutalno o Beljaku: Pravio se pametan pa u tome nije uspio

15.01.2020 u 11:50

Bionic
Reading

Predsjednik saborskog Kluba zastupnika SDP-a Arsen Bauk ima razumijevanja za ocjenu zamjenika predsjednika HDZ-a i potpredsjednika Sabora Milijana Brkića da predsjednik SDP-a Davor Bernardić nikada neće postati hrvatski premijer jer je relativizirao sporan tvit predsjednika HSS-a Kreše Beljaka o političkim ubojstvima Udbe. 'Prvi dio rečenice je očekivan', kaže Bauk, napominjući da ne bi bilo logično da vladajući ne osporavaju oporbi uspon na vlast

Brkić je ocijenio da osoba koja takvo ponašanje opravdava tek "osebujnim stilom" ne zaslužuje biti ni saborski zastupnik, a pogotovo ne može biti predsjednik hrvatske Vlade.

"Relativiziranje vraćanja Hrvatske u vremena kada su političke egzekucije bile sredstvo protiv onih koji su drugačije mislili, zastrašujuće je pogotovo kada to radi osoba koja pretendira biti predsjednik Vlade RH" kazao je Brkić uz tvrdnju kako se "na svu sreću to nikada neće dogoditi i to ne samo zbog zadnjeg licemjernog istupa".

"Ako nekome još nije jasno zašto Bernardić nikada neće postati premijer neka pogleda i njegov zadnji katastrofalni govor gdje je pokazao da je političar bez ikakva formata", zaključio je u ekskluzivnoj izjavi za Jutarnji list drugi čovjek HDZ-a.

Što se tiče same izjave Kreše Beljaka, Bauk kaže da se s tim stvarima 'nije niti za šaliti'.

'Bit će izložen kritikama političkih protivnika i prijekoru političkih saveznika, dobit će minus kod građana i trebat će mu neko vrijeme da taj minus ispravi', napomenuo je Bauk.

Upitan ostaje li Beljak i dalje saveznik SDP-a i slaže li se s HDZ-ovim Željkom Reinerom da je u pitanju 'lijevi ekstremizam', Bauk kaže da se po onome što je uspio vidjeti u medijima - jer još nije stigao proučiti korespondenciju na Twitteru - očito radilo 'o nekom njegovom pokušaju sarkazma'.

'Pravio se pametan pa u tome nije uspio', ustvrdio je Bauk, koji ne vjeruje da Beljak uistinu misli to što je napisao. 'Ali sankcija za to u politici ipak još uvijek nije crveni karton', zaključio je Bauk.

  • +11
Sjednica Sabora 15.1. Izvor: Pixsell / Autor: Jurica Galoic/PIXSELL

Beljak: Dopustio sam da me isprovociraju

Izjavu za medije u Saboru dao je i Beljak, poručivši da se 'Split pretvorio u Bronx' i da je država u ogromnim problemima.

'Naravno da će bilo koji HDZ-ovac uhvatiti za onakav - priznat ćete, bez obzira na sve - ipak tvit, koji je bio dio šire rasprave i gdje sam ja nažalost dopustio da me isprovociraju i jasno mi je da će se uhvatiti toga. To je njihovo legitimno političko pravo, ali to neće umanjiti činjenicu da je HDZ nanizao dva poraza zaredom i da će na parlamentarnim izborima nanizati treći', kazao je Beljak.