u jarmini

Banožić: Bit će ispravljena nepravda iz vremena pretvorbe i privatizacije

  • Autor: I. Ba./Hina
  • Zadnja izmjena 27.06.2020 14:19
  • Objavljeno 27.06.2020 u 14:19

Mario Banožić

Izvor: Pixsell / Autor: Ivica Galovic/PIXSELL

Ministar državne imovine i 2. na listi HDZ-a u V. izbornoj jedinici Mario Banožić poručio je u subotu da će nova Vlada na čelu s Andrejom Plenkovićem nastaviti obračun sa onima koji su u procesu pretvorbe i privatizacije tijekom i nakon Domovinskom rata stekli protupravnu korist

"Dok ste se vi borili na bojišnici, mnogi su različitim procesima pretvorbe i privatizacije iskoristili pozadinske položaje i radili samo za sebe. Zato je osnovano Ministarstvo državne imovine, zato je isto tako donsen i Zakon o upravljanju državnom imovinom. U samo ove tri i pol godine djelovanja ministarstva naplaćeno je preko 670 milijuna kuna razne štete po raznim osnovama iz prevorbe i privatizacije raznih trgovačkih društava, a kroz nove zakone i nove izmjene postojećih zakona ta će nepravda biti ispravljena", poručio je Mario Banožić koji je u Jarmini bio nazočan obilježavanju Dana hrvatskih branitelja općine Jarmina.

Ocjenio je kako je u mandatu Vlade Andreja Plenkovića puno učinjeno za hrvatske branitelje, a ispravljene su i, kako je kazao, određene nepravde učinjene prema braniteljima za vrijeme mandata Vlade SDP-a, a također je jako puno učinjeno i po pitanju zbrinjavanja stradalnika Domovinskog rata te je tako po njegovim riječima u Vukovarsko-srijemskoj županiji u proteklom razdoblju stambeno zbirnut 81 ratni stradalnik", kazao je Banožić.

Naveo je i kako će se nova Vlada na čelu s Andrejom Plenkovićem nastaviti brinuti o hrvatskim braniteljima i drugim ratnim stradalnicima i očuvanju digniteta Domovinskog rata.

"Riječ je o jednom kompletnom socijalno-zdravstvenom paketu koji tim ljudima i pripada s obzirom što su sve učinili za Hrvatsku", naveo je.

Culej: Srbija ne može u EU dok Hrvatskoj ne plati ratnu štetu

Saborski zastupnik u prošlom mandatu Hrvatskog sabora i 14. na listi HDZ-a u V. izbornoj jedinici Stevo Culej ponovio je kako će se u novom saborskom mandatu zalagati da se Srbiji ne omogući ulazak u EU dok Hrvatskoj ne plati ratnu štetu. "Cijeli fokus moga dosadašnjeg rada je bio da se ustanovi istina o Domvinskom ratu, a sada da se naplati ratna šteta od Srbije. U cijelom uljuđenom svijetu je praksa da se dugovi i štete plaćaju i da se na tome temelje budući sporazumi i međudržavni odnosi", rekao je Stevo Culej.

Obilježavanju Dana hrvatskih branitelja općine Jarmine nazočan je bio i saborski zastupnik u prošlom mandatu Sabora, 7. na listi HDZ-a u V. izbonoj jedinici, Mladen Karlić.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!