OZVUČEN VLASNIK DUĆANA

Bandićevi inspektori uzeli 2000 eura mita

27.11.2008 u 14:02

Bionic
Reading

Inspektor iz gradskog Ureda za gospodarstvo Darko Manojlović (58) uhićen je dok je uzimao mito od vlasnika jedne zagrebačke trgovine.

ZAGREB - Zbog traženja mita za izdavanje dozvola potrebnih za otvaranje trgovine uz njega je privedena i Stojka Nišević, sanitarna inspektorica iz gradskog Ureda za zdravstvo. Kako neslužbeno doznaje Jutarnji list, <b>Darko Manojlović</b> i <b>Stojka Nišević</b> došli su u ponedjeljak kod vlasnika jedne trgovine na području zagrebačke Dubrave, inače stranog državljanina, radi pregleda i izdavanja potrebnih dozvola za otvaranje. Vlasniku su rekli da će dobiti dozvole ako im dade odgovarajuće 'nagrade'.

Prvo su uzeli po jedan pribor za jelo i po jednu merino deku iz trgovine, a potom su vlasniku rekli da neće proći tako jeftino, te da im još mora dati još 2000 eura. Vlasnik je tvrdio da ne može nabaviti iznos tijekom dana, a inspektori su pristali spustiti 'cijenu' na 1500 eura, te su se dogovorili naći do kraja dana u lokalu na području Jaruna.

Vlasnik trgovine u međuvremenu je sve ispričao policiji i USKOK-u, te je organizirano postavljanje zasjede. Vlasnik je ozvučen, dobio je kuvertu s označenim novcem, a sastanak s gradskim inspektorom potajno je nadgledan i sniman.

<b>Darko Manojlović</b> radi za gradsku upravu više od 20 godina, a dugogodišnji staž ima i <b>Stojka Nišević</b>.

<b>Ladislav Prežigalo</b>, pročelnik gradskog Ureda za gospodarstvo, komentirao je uhićenje riječima: 'Neka. Nebitno je tko to radi, treba ga prijaviti'. Tajnik Gradskog poglavarstva <b>Vidoje Bulum</b> najavio je da će suspendirati Manojlovića i Nišević nakon što dobije izvješće policije, a u slučaju da budu prijavljeni za djelo za koje je zakonom propisana kazna veća od šest mjeseci zatvora, dobit će i otkaz.