PRODAJA GRADSKIH STANOVA

Bandić za prevare zna tri godine

23.04.2009 u 20:27

Bionic
Reading

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić znao je još prije tri godine za organiziranu skupinu kriminalaca koji su uz pomoć nekoga iz same gradske uprave prodavali gradske stanove naivnim građanima

To je Bandić priznao u utorak na večeri u restoranu na 16. katu nebodera na Trgu bana Jelačića. Na prevare ga je prije tri godine, naime, upozorio Mate Roso iz Birotiska, piše Večernji list. Međutim, gradonačelnik je u četvrtak okrenuo ploču i izjavio da mu Roso nikada nije dao informaciji o prevari.

'Vi očito znate nešto što ja ne znam i molim vas da čuvate dostojanstvo gradonačelnika', rekao je Bandić na novinarski upit. Direktor Birotiska Mato Roso potvrdio je da je Bandića obavijestio o kriminalu. 'Dao sam Milanu na znanje što se događa, nasjeli su i neki moji prijatelji', rekao je Roso.

Na pitanje jesu li suspendirani djelatnici gradske uprave za koje se sumnja da su sudjelovali u kriminalu, također nije želio odgovoriti, već je sva pitanja preusmjerio na pročelnika Kontrolnog ureda Mirka Heraka. Bandić je javno zabranio svim djelatnicima Poglavarstva da komentiraju ovu aferu. 'Ne dopuštam više da itko iz Poglavarstva odgovara na pitanja o stanovima', ljutito je Bandić zaključio konferenciju za tisak.