SUMNJIVE NEPOSREDNE POGODBE

Bandić pozvao Jovanovića da ga prijavi

23.10.2009 u 23:54

Bionic
Reading

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić danas je komentirajući izjavu saborskog zastupnika SDP-a Željka Jovanovića koji je spomenuo i Zagrebački holding u kontekstu tvrdnje da je neposredna pogodba idealna podloga za korupciju, pozvao zastupnika Jovanovića da sve što je sumnjivo prijavi nadležnim institucijama

ZAGREB - "Pozivam svakog građanina Zagreba i Hrvatske, a posebno gradske i saborske zastupnike - koji su na istoj zadaći, da sve što je sumnjivo i znaju za to prijave nadležnim institucijama neka rade svoj posao", rekao je Bandić.

Dodao je da postoji revizija unutar Zagrebačkog holdinga te Kontrolni ured u gradu koji rade svoj posao. "Također imamo policiju, Odjel gospodarskog kriminaliteta, USKOK, Državno odvjetništvo i neka svatko radi svoj dio posla i odgovara za to. A, kolegu Jovanovića ne treba posebno upućivati da je to njegova zadaća jer je predsjednik Nacionalnog vijeća za praćenje provedbe Strategije suzbijanja korupcije", rekao je Bandić.

Željko Jovanović (SDP) danas je u saborskoj raspravi uz ostalo izjavio da je "budžet Zagrebačkog holdinga pet milijardi kuna, od čega se dvije milijarde potroše na javne nabave, a od toga 1,5 milijarda potroši se neposrednom pogodbom" te je ustvrdio da je "neposredna pogodba idealna podloga za korupciju".

Bandić je "kao vlastitu moralnu satisfakciju" ocijenio današnju presudu kojom je potpredsjednica zagrebačke Gradske skupštine Morana Paliković-Gruden (HNS) nepravomoćno proglašena krivom i kažnjena opomenom zbog klevete jer je izjavila da Galjufova ulica postaje dvosmjerna samo zato što u susjednoj ulici živi Bandićeva kći. Rekao je da je Paliković Gruden ponudio nagodbu da sazove presicu i javno se ispriča, a ona nije pristala, pa se išlo u postupak. "Nemam što komentirati presudu - to je moja moralna satisfakcija", izjavio je Bandić.

Na pitanje je li Zagreb siguran grad, budući da su na današnji dan prošle godine eksplozivnom napravom podmetnutom u dvorištu tjednika Nacional ubijeni suvlasnik i novinar tog tjednika Ivo Pukanić i njegov suradnik Niko Franjić, Bandić je odgovorio da je Zagreb u gornjoj špici sigurnosti europskih metropola. "Mi smo sretni što možemo u Zagrebu pisati sigurnost velikim slovima. Sretan sam i ponosan na to zajedno s kolegama iz Policijske uprave zagrebačke", istaknuo je Bandić.

Na upit novinara što je prilikom iskopavanja temelja i radova na izgradnji zgrade Muzičke akademije prekjučer probijen zid podrumskog stana u susjednoj zgradi u Prilazu Gjure Deželića, i što je nedavno zbog istražnih radova za podzemnu garažu kod HNK probijena vodovodna cijev, Bandić je odgovorio da će onaj tko je počinio grešku to i platiti.