TRAŽI SE JOŠ PREDSJEDNIK

Bandić oformio neformalnu koaliciju, ima većinu u Skupštini

19.06.2013 u 12:47

Bionic
Reading

Sutra će se održati konstituirajuća sjednica Gradske skupštine Grada Zagreba. Dogovori su postignuti, neće biti formalne koalicije, ali suradnje će biti, potvrdila je Anteni Zagreb Jelena Pavičić Vukičević, koja pregovara u ime liste Milana Bandića

"Skupštinska većina formirat će se od klubova kandidacijske liste Milana Bandića, zatim zajedničkog kluba HSLS-a i HSS-a i zajedničkog kluba HNS-a i HSU-a. 'No, bez obzira na takvo formiranje većine, mi imamo kvalitetan dogovor s klubom SDP-a i klubom HDZ-a i koalicijskih partnera. Nadamo se da ćemo tih pet časničkih mjesta koje imamo na raspolaganju u Gradskoj skupštini dogovorno, za svaki klub po jedno mjesto, kolegijalno podijeliti i da ćemo demonstrirati posebnu ozbiljnost i odgovornost na način da takav dogovor ispoštujemo i da svi glasujemo za zajedničke prijedloge', rekla je Pavičić Vukičević.

Časnička mjesta su zapravo funkcije predsjednika i četiriju potpredsjednika skupštine. Kako će se podjeliti ta mjesta ipak ćemo morati pričekati do sutra.