REAKCIJA NA UHIĆENJE

Bandić: Neka Šostar odgovara, vidjet ćemo je li kriv

27.04.2016 u 11:42

Bionic
Reading

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić osvrnuo se kratko na jutrošnje uhićenje svog bliskog suradnika Zvonimira Šostara, bivšeg pročelnika zagrebačkog Ureda za zdravstvo i aktualnog ravnatelja Nastavnog zavoda za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar. Bandića su novinari 'zaskočili' u Saboru

'Vi znate moj stav prema pravnoj državi Republike Hrvatske. U ovoj državi treba svatko raditi svoj posao i odgovarati za svoj posao. To se odnosi na sve moje kolege, pa i na kolegu Šostara. Svatko nek radi i neka odgovara za svoj dio posla', kazao je Bandić.

Na pitanje vjeruje li da je Šostar kriv, zagrebački gradonačelnik odgovorio je da će budućnost sve pokazati.

Upitan hoće li podržati Vladin Nacionalni program reformi, rekao je da će prvo vidjeti što predlažu i potom se izjasniti. 'Fala Bogu. Ostaje sve ono što sam rekao'.

O uhićenju Šostara Bandić bi ipak mogao reći koju riječ više na konferenciji za novinare na temu Akti gradonačelnika, koju je prethodno zakazao za 12:30 sati.

Podsjetimo, Šostar je priveden zbog zlouporabe položaja i ovlasti, zajedno s još nekoliko osumnjičenih, uključujući jednu liječnicu iz gradskog Ureda za zdravstvo te nekoliko osoba iz trgovačkih društava s kojima su dogovarali poslove, javila je Hina.