PRVO SUČELJAVANJE

Bandić i Josipović o tome tko je čiji daljinski

28.12.2009 u 20:30

Bionic
Reading

Predsjednički kandidat Ivo Josipović večeras je u Dnevniku HTV-a rekao da mu puno znači potpora svakoga birača, a posebno predsjednika Republike, dok je njegov protukandidat Milan Bandić u istoj emisiji ustvrdio kako on nije Mesićev kandidat, već kandidat hrvatskih državljana

Predsjednik Mesić je danas dao neizravnu potporu Ivi Josipović za kojega je rekao da bi kao predsjednik poštivao Ustav i zakon, dok je Milanu Bandiću zamjerio netransparentnost financiranja kampanje, zalaganje za treći entitet u BiH i nepoznavanje engleskog jezika.

Milan Bandić je rekao da će prije kraja drugog kruga podastrijeti hrvatskoj javnosti na internetu sve svoje donatore i načine trošenja novca u kampanji, dok je Ivo Josipović, pozivajući se na ocjenu GONG-a, svoju kampanju ocijenio kao iznadstandardno transparentnu.

Bandić je ujedno pozvao Mesića da nakon deset godina javnost izvijesti o troškovima svoje kampanje, primijetivši da je svoj mandat mogao 'završiti dostojanstvenije i poštenije'.

Josipović je pak, govoreći o svom odnosu sa SDP-om i Zoranom Milanovićem, zahvalio na podršci, ali i izrazio nadu da će njegov program prepoznati i pristaše desnice i desnoga centra, jer kao predsjednik države mora zastupati sve građane.

Komentirajući jučerašnju Bandićevu primjedbu da je on daljinski upravljač šefa stranke Zorana Milanovića, rekao je da bi 'Bandić svoj daljinski upravljač trebao vratiti Ivi Sanaderu'.

O svom odnosu sa SDP-om, Bandić je rekao kako neće oštro ići na svoju bivšu stranku, već će kao i do sada odlučno raditi na korist građana kako bi se zemlja što prije izvukla iz gospodarske krize.