DORH DEMANTIRA CULEJA

'Bajić me je pitao koliko Srba sam ubio prilikom obrane Jarmine'

15.10.2013 u 12:42

Bionic
Reading

Vukovarsko Županijsko državno odvjetništvo netočnim je ocijenilo izjavu predsjednika vukovarsko-srijemske Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata Steve Culeja kako iz DORH-a nije dobio nikakav odgovor na 51 prijavu koje je podnio za ratni zločin u Borovu Selu.

U znak prosvjeda protiv dvojezičnih ploča, Culej je prekjučer na zaštitnu ogradu ispred vukovarske policijske postaje objesio i tamo ostavio svoju svečanu policijsku odoru s devet ratnih odličja.

Tom prigodom je izjavio kako je osobno glavnom državnom odvjetniku Mladenu Bajiću predao 51 kaznenu prijavu za ratni zločin u Borovu Selu, gdje su srpski pobunjenici na zvjerski način ubili 12 hrvatskih redarstvenika, među kojima je bio i njegov brat. No, rekao je, na te prijave nije dobio nikakav odgovor DORH-a, a Bajić ga je, kako je kazao, pitao 'koliko je ubio Srba prilikom obrane Jarmine'.

Vukovarsko tužiteljstvo u današnjem priopćenju navodi kako je glavni državni odvjetnik Mladen Bajić 14. ožujka 2011. godine u prostorijama DORH-a primio više predstavnika braniteljskih udruga, među njima i Stevu Culeja. Ističe kako na tom sastanku te ni u jednom pisanom odgovoru koji su dostavljeni Culeju na njegove podneske, a zadnji je bio lani u lipnju, nije izrečena ni napisana izjava koju Culej navodi.

'Svi podnesci i priloženi materijali Steve Culeja su dostavljeni na nadležno postupanje Županijskom državnom odvjetništvu u Osijeku o čemu podnositelj također ima povratnu informaciju', navodi se u priopćenju vukovarskog ŽDO-a.