SUMNJA U OTMICU

Arapska TV ekipa nestala na Filipinima

15.06.2012 u 09:23

Bionic
Reading

Tročlana ekipa televizijske mreže Al Arabije, sa sjedištem u Dubaju, nestala je tijekom boravka na otoku Jolu, na jugu Filipina, gdje otmice nisu rijetkost, izvijestila je policija u petak

Baker Atyani, jordanski novinar i dvojica njegovih kolega Filipinaca nisu se vratili u hotel u utorak navečer kao što je bilo planirano, dodao je policijski načelnik Antonio Freyra.

'Gradonačelnik im je predložio da povedu sa sobom još nekoliko zaštitara, ali su oni odbili, rekavši da se neće suviše udaljavati od hotela', rekao je načelnik u telefonskom razgovoru za agenciju France Presse.

Vlasti su pretražile hotelske sobe u središtu grada Jola, gdje su članovi te ekipe boravili, pošto je vlasnik hotela prijavio policiji njihov nestanak.

Novinari su doputovali na Jolo u ponedjeljak i rekli vlastima da će na otoku snimati dokumentarni film za Al Arabiju, dodaje policajac.

Jolo je poznat po radikalnim islamistima, među kojima je i skupina Abu Sajaf, organizacija koju Sjedinjene Države smatraju terorističkom i saveznicom Al Kaide.

Ta je skupina 23. travnja 2000. otela 21 osobu, među kojima desetero zapadnih turista, na malezijskom otoku Sipadanu, a oslobodila ih je uz otkupninu od milijun dolara.