POZIV UPOMOĆ NA YOUTUBEU

Apel ranjenih novinara: Izbavite nas iz Sirije!

23.02.2012 u 20:21

Bionic
Reading

Francuska novinarka i njezin britanski kolega koji su ranjeni u sirijskom Homsu u istom napadu u kojem su smrtno stradali Marie Colvin i fotoreporter Remi Ochlik, preko dramatične videosnimke postavljene na YouTubeu mole za hitnu pomoć i prebacivanje u susjedni Libanon kako bi mogli biti operirani

Ovo dvoje novinara i dalje je u okrugu Baba Amr, uporištu pobunjenika, koje je svakodnevno izloženo teškoj artiljerijskoj paljbi al Assadove vojske.

Edith Bouvier, francuska reporterka koja je zadobila najteže ozljede rekla je kako joj je potrebna hitna operacija, jer je u granatiranju zadobila višestruke lomove noge. Pozvala je na privremeno primirje kako bi ona i njezini kolege mogli biti prebačeni u Libanon, piše Telegraph.

'Što prije moram biti operirana', zavapila je Buvier iz sobe u medicinskom centru u Homsu koja je više nalik sobi u obiteljskoj kući nego bolnici. Poručila je kako su dobili najbolju medicinsku skrb bolničkog osoblja, no kako oni ne mogu izvesti potrebnu operaciju.

Fotoreporter Sunday Timesa, za koji je radila i Marie Colvin koja je poginula u nedjelju, Paul Conroy, također preko drugog videa moli za pomoć. Kaže kako je zadobio tri velike rane na području noge iako je u boljem stanju od svoje francuske kolegice. Tijekom apela za pomoć čuju se zvukovi detonacija u neposrednoj blizini.