slaganje većine

Anušić: Zasad smo vodili neformalne razgovore, otvorit ćemo sve opcije

22.04.2024 u 16:49

Bionic
Reading

Ministar obrane Ivan Anušić (HDZ) rekao je u ponedjeljak da zasad vodili neformalne razgovore, da će otvoriti sve opcije i vladu pokušati složiti što prije

Na pitanje tko će biti s njime u pregovaračkom timu, odgovorio je da još ništa nije definirano. "Nema još pregovaračkih timova niti je išta složeno", rekao je Anušić. Anušić je uoči sjednice Predsjedništva HDZ-a rekao da su vođeni samo neformalni razgovori i ti će se neformalni razgovori, kaže, nastaviti do početka pregovora. Na pitanje hoće li nadvladati činjenicu da Domovinski pokret i dalje ne želi SDSS u koaliciji, odgovorio je da je "sve stvar pregovora i razgovora".

"Jednostavno, u ovom trenutku, bilo šta reći prije početka službenih pregovora bilo bi neozbiljno od mene", rekao je i dodao: "Hajdemo sačekati. Bit će sve u redu. Razgovarat će se, otvorit će se sve opcije i pokušat će se složiti vlada što prije". O ministarstvima, funkcijama i pozicijama kaže da nije bilo nikakvih razgovora. Na pitanje koliko bi mogli trajati pregovori, odgovorio je: "Vrlo kratko". Ministar Oleg Butković je, na pitanje je li mu draži Domovinski pokret ili manjinci u Vladi, odgovorio da bi njemu bili draži svi oni koji nisu isključivi i koji su s njima podudarni.

  • +26
Dolazak članova HDZ-a na sjednicu Predsjedništva Izvor: Pixsell / Autor: Luka Batelić

"Meni bi dragi bili svi koji nisu isključivi i koji su s nama podudarni u onome što želimo učiniti u slijedeće četiri godine. Tu nema imena i prezimena, treba postojati neki okvir, treba razgovarati sa svima i vidjeti što je najbolje", rekao je i dodao da će razgovarati sa svima

"Mi ćemo razgovarati sa svima pa naravno i s Domovinskim pokretom što je i prirodno da s njima razgovaramo i to je to", rekao je Butković.