predsjedništvo večeras

Domovinski pokret: Sutra ulazimo u pregovore, ništa od ad hoc većine

22.04.2024 u 14:53

Bionic
Reading

Mario Radić, zamjenik predsjednika Domovinskog pokreta, dao je izjavu za medije

'Od sutra krećemo u pregovore sa svim stranama. Danas ćemo oformiti pregovarački tim', izjavio je Radić.

Najavio je da će danas u 18 sati imati predsjedništvo stranke te će to najvjerojatnije trajati do kasno u noć.

'Uopće ne znamo s kim bismo pregovarali na ljevici. HDZ je oformio tim', rekao je Radić.

'Osnovna načela će biti sve naše teme iz kampanje. Znate naš stav oko SDSS-a, mi smo formalisti. Odluka je da ne možemo biti s Možemo ni SDSS-om', istaknuo je.

'Vidio sam jako puno spinova i kategorički tvrdim da ništa od toga nije jasno. Nismo tražili nikakva ministarstva jer nismo imali nikakve pregovore. Imali smo neformalne razgovore, ali to nisu pregovori. Nitko nam ništa nije nudio', rekao je Radić.

Novinari su pitali Stipu Mlinarića Ćipu o njegovoj izjavi o Andreju Plenkoviću.

'Bio je opoziv Plenkovića u 1 sat poslije ponoći. Aludirao sam na to da su ukrali dva referenduma. Ne bježim od svoje izjave. Tad je ono što sam rekao stajalo, stoji i danas. Ukrali su referendum. Sad to vadite iz konteksta', rekao je Mlinarić.

Na upit povlače li kaznenu prijavu protiv Plenkovića, Radić je uzvratio: 'Ako se budemo ponašali kao vi, neće nikada biti vlasti.'

'Kad bi se gledalo sve što je tko kome govorio, nikad ne bi bilo većine. Domovinski pokret će pregovarati sa svima. Neki od nas bili su u ratu, u ratu se pregovara s onim tko je s druge strane, pa bude pregovora. Želite reći da ne smijemo pregovarati', rekao je Radić.

Pozvao je SDP i Most da sastave pregovaračke timove. Izjavio je kako zasad ne postoji mogućnost da DP podrži neku manjinsku vladu u kojoj neće sudjelovati.