BIT ĆE NAPETO

Anketa u Splitu: Kerum za vratom Andri Krstuloviću Opari, šansu ima i Puljak

30.03.2017 u 19:11

Bionic
Reading

Aktualni splitski gradonačelnik Ivo Baldasar nema gotovo nikakve šanse za novi mandat jer po istraživanju nema ni dva posto podrške Splićana, pokazala je ekskluzivna RTL anketa koju je pripremila agencija Promocijaplus. U vodstvu je HDZ-ov kandidat Andro Krstulović Opara kojeg podržava četvrtina ispitanika (24,8 posto), no vrat mu diše bivši splitski gradonačelnik Željko Kerum s 23,3 posto. Marijana Puljak iz stranke Pametno je treća s 19,3 posto, što znači da je udvostručila potporu u odnosu na prošle lokalne izbore

Mostov Robert Pauletić na deset je posto podrške, a kandidatkinja SDP-ove koalicije Aida Batarelo na svega šest posto, javlja RTL Danas. Aktualni gradonačelnik Baldasar najgore je plasiran - tek 1,9 posto, iako je 2013. kao kandidat SDP-a u prvom krugu imao gotovo 30 posto.

U slučaju da se u drugom krugu sučele Krstulović Opara i Kerum, HDZ-ovac ima značajnu prednost od 44 posto, dok Kerum zasad može računati na svega 15 posto podrške, bez obzira na to što gotovo 20 posto HDZ-ovih birača i u prvom i u drugom krugu podupire Keruma - glasači gotovo svih drugih opcija u značajnom postotku biraju Oparu.

To se mijenja kad bi se u drugom krugu sučelili Krstulović Opara i Marijana Puljak - pobjednik je isti, ali tu je situacija puno napetija jer ih dijeli svega nekoliko postotaka pa bi neodlučni glasači mogli presuditi.