'KAPETAN' PREDSTAVIO SVOJE 'RADILICE'

Kerum se namjerio na Hajdukov Stari plac i obećao još jedan tunel

29.03.2017 u 13:32

Bionic
Reading

Kandidat za splitskog gradonačelnika Željko Kerum predstavio je svoje kandidate za zamjenike gradonačelnika: bit će to provjereni kadar Jure Šundov, koji je u prošlom mandatu gotovo u potpunosti obavljao gradonačelnički posao, te Davor Grčić Gaga - vlasnik nekoliko tvrtki i Kerumov bliski poslovni suradnik

Grčić je, između ostalog, bio zastupnik talijanske robne marke 'Benetton' i zakupac prostora u njegovim trgovačkim centrima, jedna od njegovih tvrtki ima sjedište upravo u Kerumovom 'Jokeru', a njih dvojicu veže i zajednička tvrtka za nekretninski biznis registrirana u Dubrovniku. Ukratko, reklo bi se, pronađen je još jedan Jure Šundov.

Kerum je predstavljanje organizirao na Starom placu, nekadašnjem Hajdukovom stadionu u strogom centru grada, gdje želi graditi kongresni centar, podzemne garaže i tunel koji bi se protezao do Prokurativa, odnosno Rive. Nakon ideje spajanja istočne i zapadne obale gradske luke pomoću 'plastične cijevi' koju bi položio na dno mora, čini se da su tuneli nova Kerumova fiksacija.

'Da sam dobio na izborima 2013. godine, na Starom placu bi se već nalazilo grandiozno zdanje. I zašto ne bi odavde išao tunel do Prokurativa: to je vrlo mala investicija od samo pet-šest milijuna eura, vrlo jednostavan projekt. Tko kaže da je neostvarivo, ne zna šta govori! Oni tamo su napravili La Manche dug desetine kilometara, a mi pričamo da je problem napraviti petsto metara tunela', samouvjeren je Kerum.

Stari plac proglasio je najvećim potencijalom Splita i najavio da bi za njega raspisao arhitektonski natječaj premda je već zamislio 'garažu za pola Splita' i kongresni centar, dok 'zelena trava može biti na vrhu zgrade, zašto ne'.

'Bit će arhitektonski natječaj, poštivat ćemo sve građane, udruge i najmoprimce na ovoj lokaciji, ali moglo se početi raditi već jučer', kazao je Kerum. Mali problem vjerojatno će mu predstavljati činjenica da je upravo Stari plac zaštićeno kulturno dobro i da na njegovom zelenom dijelu - odnosno samom igralištu - nikakva gradnja nije dozvoljena.

Svoje potencijalne zamjenike Željko Kerum proglasio je 'radilicama', odnosno 'motorima koji će pokrenuti brod Split', dok je sebi dakako namijenio ulogu kapetana.

'Ljudi se ne boje uhvatiti posla, a ja sam ga željan. Ja sam kapetan, vlaj koji je učinio sedam tisuća sati navigacije', objasnio je.

Šundov i Grčić pred novinarima su položili zakletvu i obećali vjernost svom kapetanu.