BITKA ZA VARAŽDIN

'HDZ-ov kandidat prozvao je ministra obrane Damira Krstičevića'

28.03.2017 u 19:41

Bionic
Reading

SDP-ov kandidat za gradonačelnika Varaždina Alen Kišić odgovorio je HDZ-ovu kandidatu Damiru Habijanu, koji je prozvao HNS-ovu i SDP-ovu vlast da su krivi što je na zemljištu vodocrpilišta Vinokovščak, koje je u vlasništvu Ministarstva obrane, divlje odlagalište otpada.

U priopćenju Kišić izražava 'čuđenje zbog neinformiranosti i načina na koji je Habijan prozvao HDZ-ova ministra obrane Damira Krstičevića' jer je zemljište vodocrpilišta Vinokovščak, na kojem je divlje odlagalište otpada, u vlasništvu MORH-a.

 Kišić osuđuje nesavjesnost onih koji odlažu otpad uz vodocrpilište, ali i vlasnika zemljišta koji je zakonski odgovoran za njegovo održavanje.  'Naravno da izražavam zabrinutost zbog situacije koja nije nova, nego se, nažalost, smeće ondje odlaže već godinama. Jasno da građane ne treba zanimati tko je vlasnik, nego kad će se i kako problem riješiti', navodi Kišić u priopćenju i dodaje da 'međusobne prozivke ne vode dobrome, a HDZ-u je već postala loša praksa da građanima ne nudi rješenja', nego samo upućuje kritike ne bi li pridobio njihovu naklonost.

  Kandidat za gradonačelnika Varaždina koalicije SDP-a, HNS-a, HSS-a, HSU-a i Hrvatskih laburista Alen Kišić ističe da gradska komunalna tvrtka Varkom redovito kontrolira kvalitetu vode te da opasnosti za građane nema. Poziva Ministarstvo obrane, kad to nije učinio Habijan, da kao vlasnik zemljišta hitno reagira kako bi se otpad što prije uklonio. 

Kišić podsjeća da je ministar obrane Damir Krstičević u petak obišao vojarnu u Optujskoj, koja je u blizini vodocrpilišta, te pita zašto članovi HDZ-a, koji danas izražavaju zabrinutost, ministra nisu odveli i na odlagalište za koje je izravno odgovorno njegovo ministarstvo.