ĆUDOREĐE U ROVINJU

Angažirali zaštitare protiv bluda na plažama

23.07.2013 u 10:20

Bionic
Reading

Jučer je u ranim jutarnjim satima na području plaže Punta Križa kod Rovinja, poznatom okupljalištu swingera, postavljeno pet ploča s natpisima na četiri jezika, u krugu od tisuću metara. Ploče donose znak upozorenja i obavijest da se radi o plažama na kojima je zabranjeno svako ponašanje koje može 'povrijediti moralne osjećaje građana', poput ekshibicionizma ili drugih bludnih radnji.

Informacija s potpisom Grada Rovinja napisana je na engleskom, njemačkom, talijanskom i hrvatskom jeziku. Postavljanju oznaka, uz komunalne redare, nazočili su i policajci te djelatnici zaštitarske službe Protect, a čitava je akcija pokrenuta na inicijativu Grada i njegove Turističke zajednice, uz potporu Valalte i Maistre, koji uz ovu zelenu tampon-zonu imaju svoja visokokategorizirana turistička naselja. Od danas to će područje svakodnevno nadgledati zaštitari, i to od 10 do 21 sat.

Rano izjutra kad su novinari Glasa Istre posjetili, po mišljenju mnogih, jednu od najljepših kamenitih plaža Rovinja, nismo ni mogli zateći uobičajeni ljudski mravinjak. Tek nekolicina džogera pratila nas je duž bijelog puta, a oko 8.30 sati počeli su pristizati automobila, uglavnom stranih registracija.

Jedini bliski susret nudista i policajaca dogodio se prilikom postavljanja prve ploče, kada su se kupači zainteresirali kakva se to i zbog čega obavijest postavlja. Dobivši objašnjenje ubrzo su se obukli.

Prisustvo fotoaparata i kamere izazvalo je i zanimanje okolnih ugostitelja, koji su nam dobroćudno dobacivali da 'od svega neće biti niš' i 'da nitko neće imati koristi', ne želeći pritom objašnjavati kakve.