BIVŠA MINISTRICA

Ana Lovrin izašla iz HDZ-a, čeka posao u DIP-u

27.02.2015 u 10:02

Bionic
Reading

Bivša HDZ-ova ministrica pravosuđa Ana Lovrin istupila je iz te stranke. Nije riječ o neslaganju s politikom stranačkog vrha, nego o koraku koji je bio uvjet za kandidaturu za Državno izborno povjerenstvo

Za njenu kandidaturu protekle srijede glasovala je većina članova saborskog Odbora za izbor i imenovanja, na čelu sa SDP-ovim predsjednikom Šimom Lučinom. O izboru članova DIP-a biti će odlučeno danas na plenarnoj sjednici Sabora, a potencijalni kandidat ne smiju biti članovi niti jedne stranke.


Ukoliko je Sabor danas ne potvrdi za potpredsjednicu Državnog izbornog povjerenstva, Lovrin se vraća u stranku, no ne automatizmom, već mora proći strogu proceduru stranačkog Suda časti. Za nju to ne bi trebao biti problem, jer ju je stranka na ovu dužnost i predložila, piše Zadarski list.

Ispisnicu iz stranke zatražila je prije sedam dana te je tako ispunila sve uvjete za preuzimanje ove visoke dužnosti. 'Počašćena sam što me je stranka predložila i ukoliko danas budem izabrana radit ću zdušno, kao i sve što sam dosad radila. Važno je da izbori prođu u skladu sa zakonom, a mislim da u tom pogledu imam kapital obzirom na poslove koje sam dosad obavljala', kaže Lovrin.

Više pročitajte ovdje