korona u bijeloj kući

[VIDEO] Joe Biden pozitivan na koronavirus, oglasio se video porukom: 'Ljudi, dobro se osjećam!'

21.07.2022 u 16:36

Bionic
Reading

Američki predsjednik Joe Biden pozitivan je na covid-19 i ima blage simptome, izjavila je u četvrtak glasnogovornica Bijele kuće Karine Jean-Pierre.

'Jutros je predsjednik Biden na testiranju bio pozitivan na covid-19. Dva puta je cijepljen i dobio dva puta boostera te ima vrlo blage simptome. Počeo je uzimati Paxlovid. U skladu sa smjernicama CDC-a, izolirat će se u Bijeloj kući i nastavit će obavljati sve dužnosti tijekom tog vremena', rekla je.

  • +6
Joe Biden Izvor: EPA / Autor: ETIENNE LAURENT

Sam Biden oglasio se na Twitteru. 'Ljudi, dobro se osjećam. Hvala vam što brinete. Upravo sam se čuo telefonom sa senatorom Caseyem, kongresnikom Cartwrightom, i gradonačelnikom Cognettijem (i sa svojim rođacima iz Scrantona) kako bi im rekao koliko mi je žao što propuštam današnji događaj. I dalje sam zaposlen', napisao je Biden.

Ovo je prvi put da je Biden (79) pozitivan na covid-19. Posljednji je test bio negativan u utorak, prema Jean-Pierre, koja je dodala da će predsjednik uzimati Paxlovid. Paxlovid je Pfizerov antivirusni lijek, prenosi CNN.