OBJAVA NA TWITTERU

Američka veleposlanica razgovarala s Pupovcem

11.08.2016 u 19:50

Bionic
Reading

Američka veleposlanica u Hrvatskoj Julieta Valls Noyes objavila je na Twitteru da se sastala s potpredsjednikom Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) Miloradom Pupovcem

Veleposlanica je navela u postu da su razgovarali o važnosti tolerancije i manjinskih prava i demokratskih vrijednosti.  Sastanak američke veleposlanice i Pupovca došao je u trenutku nakon proslave vojno-redarstvene akcije Oluja koju je predstavnik srpske manjine u Hrvatskoj kritizirao. Pupovac je dan nakon proslave Oluje izjavio da ni prvi hrvatski predsjednik Franjo Tuđman ne bi išao na proslavu u Knin u ovakvim okolnostima.

'Poruke koje smo čuli, simboli koje smo vidjeli i postupci kojima smo svjedočili dokaz su da dominiraju neprijateljstvo i mržnja te da je slobodna ona ideologija i onaj pokret koji se isključivo napajaju mržnjom, neprijateljstvom i željom za smrću', izjavio je Pupovac. S druge strane, američka veleposlanica aktivna je na Twitteru i njezin selfie s ministrom obrane Josipom Buljevićem u srijedu izazvao je posebnu pozornost.