SELFIE S OTPISANIM BULJEVIĆEM

Je li američka veleposlanica ovom slikom poslala poruku Plenkoviću?

10.08.2016 u 12:54

Bionic
Reading

Danas su u vojarni Zemunik predstavljeni novi helikopteri Kiowa Warrior u sastavu Oružanih snaga Republike Hrvatske. Predstavljanju je nazočila i američka veleposlanica Julieta Valls Noyes koja je jednim 'selfiejem' tijekom protokolarnog dijela predstavljanja izazvala pažnju novinara

Naime, Julieta Valls Noyes u jednom je trenutku sjela u kokpit helikoptera s hrvatskim ministrom obrane Josipom Buljevićem, izvadila mobitel i opalila sebić.

Ne bi to izazvalo pažnju u nekom drugom času, ali Buljević je, prema izvorima tportala bliskim vrhu HDZ-a, daleko od izbornih planova novog predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića, koji uoči izbora temeljito čisti stare kadrove. 

Buljević, ne treba posebno isticati, na glasu je kao čovjek bivšeg predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka kojeg je svojedobno naslijedio na čelu tajne službe SOA-e.

Valja napomenuti da Josip Buljević nije bio na listama HDZ-a ni na prošlim parlamentarnim izborima te da se u HDZ učlanio kada je postao ministar obrane.

Bilo je za očekivati da će se za aktualnog (tehničkog) ministra obrane naći mjesta na listi za predstojeće parlamentarne izbore, no kako doznaje tportal, vrh HDZ-a nije sklon toj opciji.

Je li sebić američke veleposlanice s Buljevićem uoči objave lista za izbore američka poruka Andreju Plenkoviću, doznat ćemo nakon objave svih lista za izbore, najkasnije u ponedjeljak.