POVEĆANA KAZNA

Amanda Knox ponovno osuđena za ubojstvo Britanke

31.01.2014 u 10:00

Bionic
Reading

Sud u Firenci proglasio je u četvrtak krivim američku studenticu Amandu Knox i njezina bivšeg talijanskog dečka Raffaela Sollecita po drugi put za ubojstvo iz 2007. Britanke Meredith Kercher, time poništivši oslobađajuću presudu u ranijem prizivnom procesu

Presuda potvrđuje izvornu presudu iz 2009. i povećava kaznu za Knox na 28 godina i šest mjeseci zatvora, dok je Sollecito osuđen na 25 godina.

Knox je u Sjedinjenim Državama i njezino zatvaranje će ovisiti o rezultatu još jedne žalbe i morala bi biti izručena kako bi odslužila svoju kaznu. Sollecito je na slobodi očekujući konačnu potvrdu presude od strane najvišeg talijanskog suda, ali ne može napuštati zemlju.

Kercher, 21-godišnjakinja iz Londona, pronađena je prerezana grla u stanu koji je dijelila s Knox u Perugiji u regiji Umbrija.

Najnovija presuda poništava uspješan priziv ovoga para iz 2011. na kojem su oslobođeni nakon četiri godine provedene u zatvoru.

Ovo suđenje naredio je talijanski Vrhovni sud nakon što je utvrdio da je prizivno suđenje 2011. na kojem je par oslobođen bilo manjkavo.

Na ranijem suđenju za ubojstvo Kercher je proglašen krivim Rudy Guede iz Obale Bjelokosti i osuđen na 16 godina zatvora.

Državni odvjetnici su nastojali dokazati da su Knox i Sollecito ubili Kercher zajedno s Guedeom u seksulnoj igri koja je pošla po zlu.