SUKOB S TODORIĆEM

Antonio Alvarez III. napustio je Hrvatsku: Otkrivamo pravi razlog

11.04.2017 u 10:45

Bionic
Reading

Antonio Alvarez III. i njegov tim vjerojatno neće sudjelovati u restrukturiranju koncerna Agrokor. Tportalov izvor kaže kako su se Alvarez i njegov tim u ponedjeljak u Agrokorovu tornju oprostili od ljudi s kojima su surađivali u vrlo kratkom angažmanu u Zagrebu

Je li Antonio Alvarez Agrokoru i Hrvatskoj rekao 'doviđenja' ili 'zbogom', tportalov izvor ne može sa stopostotnom sigurnošću reći, ali po svemu sudeći, procjenjuje da je Alvarezov posao u Agrokoru očito završio. 

'Do promjene plana došlo je nakon što je jučer imenovani izvanredni povjerenik za koncern Agrokor Ante Ramljak rekao kako će prema nekoliko tvrtki od svjetskog ugleda uputiti poziv da se jave na natječaj na kojem će se birati savjetnik za restrukturiranje. Ramljak nudi neku varijantu natječaja, a gospodin Antonio Alvarez ne namjerava se javiti na taj tender', kaže tportalov izvor blizak Alvarezovu timu.

Zanimljiva informacija koju je tportal doznao kaže da je jedan od glavnih motiva zbog kojih je Alvarez odlučio otići iz Zagreba njegov sukob s Ivicom Todorićem.

Antonio Alvarez sa svojim je timom došao u Zagreb još prije dva mjeseca. Angažirao ih je koncern Agrokor uz blagoslov ruskog Sberbanka koji je Agrokorov najveći vjerovnik.

Navodno je glavni razlog sukoba Ivice Todorića i Antonija Alvareza visina naknade za konzultantski posao oko koje se nisu mogli dogovoriti.

Stoga Alvarez vjerojatno ne bi prihvatio eventualnu ponudu Vladina povjerenika za Agrokor Ante Ramljaka da sa svojim timom ostane u Zagrebu, čak i da ju je Ramljak bio spreman ponuditi.

Doznajemo kako su neki članovi Alvarezova tima za restrukturiranje otišli iz Zagreba i prije njegova jučerašnjeg oproštajnog govora u Agrokoru.