ZAKONITA ODLUKA O DAJLI

Ako je sve čisto, zašto Vlada čeka reakciju Vatikana?

11.08.2011 u 13:25

Bionic
Reading

Reakciju Vatikana na rješenje Ministarstva pravosuđa kojim se imovina župe Dajla vraća pod okrilje države očekuje i čelni čovjek tog Vladinog resora Dražen Bošnjaković, uz napomenu da je djelovao sukladno zakonu

'Uopće nije bilo osnove da se pokrene upravni postupak, jer je vraćanje imovine regulirano Rimskim i Osimskim sporazumima', izjavio je ministar Dražen Bošnjaković Hrvatskom radiju dan nakon objave rješenja kojim se državi omogućuje da se uknjiži kao vlasnik nekretnina župe Dajla.

Poništavanjem nekoliko rješenja Ureda za imovinsko-pravne poslove Istarske županije, koje su donijeli u razdoblju od 1997. do 2002. godine, a kojim je vlasnik poljoprivrednog i građevinskog zemljišta postala župa Dajla, stavljeni su izvan snage i svi pravni učinci koje su ta rješenja proizvela.

Stvari su time vraćene na prijašnje stanje po kojemu je vlasnik nekretnina ponovno Republika Hrvatska, ali je otvoreno pitanje poduzimanja mjera kojim bi se otklonile posljedice nastale nakon donošenja rješenja koja su prije dva dana proglašena ništavnim.

'Rješenje koje smo donijeli smatram sukladnim zakonu', poručio je još kratko ministar Bošnjaković, neizravno sugerirajući kako je očito neka druga vlada, a riječ je o HDZ-ovim garniturama koje su vladale u sporno vrijeme, napravila pogrešku i postupila protuzakonito