ogorčeni situacijom u državi

Akcija zastupnika Možemo: Dan i noć stajat ćemo na Markovom trgu! Pridružite nam se!

06.02.2024 u 11:48

Bionic
Reading

Zastupnici stranke Možemo na Markovom su trgu dali izjavu i odlučili ostati ondje iduća 22 sata.

'Poslušna većina će vjerojatno izglasati Ivana Turudića za glavnog državnog odvjetnika', poručila je, prenosi N1, s Markovog trga Sandra Benčić.

'Čuli smo građane, poruke… Kako su nam ukrali institucije, ukrali su nam i Markov trg gdje se više ne možemo mirno okupljati. Zato vas pozivamo sljedeća 22 sata za vas ćemo stajati ovdje na Markovom trgu i pružati otpor, za svakog od vas kojima se zgadila situacija s Vladom i pravosuđem. Stajat ćemo ovdje cijeli dan i cijelu noć, mi iz Možemo i svi koji smijemo', poručila je.

'Nakon što smo vidjeli da Vlada Andreja Plenkovića ne preže ni pred čime, a ono što je svima laž, Plenković zove reduciranim izričajem, za sve vas koji želite reći kako stoje stvari i koji želite pružiti otpor i koji želite promjenu, mi ćemo stajati ovdje cijeli dan i noć. Pozivamo vas da dođete spontano, pozdravite nas, podržite u vremenu u kojem možete', poručila je.

'Bez povjerenja nema dobrih odnosa, a to su nam ukrali. Ustrajat ćemo u tome. Moramo pružiti otpor jer ovo je nezabilježen napad na institucije!', kazala je Benčić.

  • +7
Prosvjed Možemo na Markovom trgu Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Na pitanje kako će se postaviti na glasanju u Saboru u srijedu, Benčić je rekla: 'Kako ćemo se postaviti oko glasanja, dogovorit ćemo se u oporbi. U tome ne treba ni sudjelovati jer se radi o izboru koji to nije, tu nema izbora. Turudić više ne bi smio biti ni sudac nakon sega što smo saznali.'

'Plenković je premijer koji ništa ne zna. On je jučer na pressici stoput ponovi “ne znam”. To nije izgovor, to je razlog za ostavku. Ako on ne vidi u porukama da je Turudić lagao, to je razlog za njegovu ostavku', zaključila je.

Izvor: EPA / Autor: Damjan Tadić