tržište kapitala

Agrokorove perjanice nastavljaju tonuti

Bionic
Reading

Domaće tržište kapitala nastavlja osjećati posljedice zbivanja oko Agrokora, te su dionički indeksi dan zaključili duboko u crvenom. Indeks CROBEX je potonuo 2,4 posto, što je njegov najsnažniji dnevni pad od kolovoza 2015. godine, dok je uži indeks izgubio 2,1 posto na vrijednosti

Likvidnost je nešto porasla u odnosu na početak tjedna, te je protrgovano oko 21,6 milijuna kuna, uz pet milijunaša u redovnom trgovanju. Najlikvidnije izdanje je bila dionica Leda kojom je ostvaren promet od 4,6 milijuna kuna, uz nastavak rasprodaje što je donijelo pad cijene od 4,7 posto.

Po prometu slijedi još jedna Agrokorova perjanica Jamnica koja je na 3 milijuna kuna prometa zabilježila pad cijene od 1,6 posto. Nešto iznad 2 milijuna kuna prometa su prikupile dionice Hrvatskog Telekoma i Atlantic Grupe, pri čemu je HT oslabio 1,2 posto, dok je dionica Atlantic Grupe ostvarila blagi porast cijene od 0,5 posto.

Među milijunaše se još ugurala dionica Valamar Riviere, koja je na 1,6 milijun kuna prometa zabilježila pad cijene od 1,7 posto.

Gubitnik dana je ipak dionica Slavonskog ZIFa koja je potonula 9,5 posto, a u stopu ju slijedi brodar Jadroplov koji je izgubio 8,6 posto na vrijednosti.

Među rijetkim dobitnicima vrijedi izdvojiti tek dionice Belja i Plave lagune, uz skromne poraste od 0,7 i 0,5 posto.

Dobitnik dana       Belje        +0,68%        20,60

Gubitnik dana       Slavonski ZIF        -9,52%        57,00

Crobex          -2,42%        2.081,26

Više o kretanjima na tržištu kapitala pročitajte OVDJE.