CARITAS I TISAK MEDIA

100.000 kuna za 100 obitelji

11.07.2011 u 14:03

Bionic
Reading

Hrvatski Caritas i Tisak media pokrenuli su akciju prikupljanja novčane pomoći za obitelji sa školskom djecom u potrebi '100.000 kuna za 100 obitelji'

Iz svakoga kupljenoga paketa udžbenika Tisak media izdvojit će dio sredstava za prikupljanje pomoći od 100.000 kuna za 100 obitelji diljem Hrvatske. Cilj je akcije, koju je inicirao Tisak media centar, prikupiti po 1.000 kuna za obitelji sa školskim djetetom ili djecom, kako bi opremanje školar(a)ca za početak školske godine bilo lakše, priopćeno je iz Hrvatskog Caritasa.

Prednost će imati obitelji s više djece, obitelji kojima dijete/djeca kreću u prvi razred osnovne škole, odnosno obitelji teškoga socijalnog statusa. Hrvatski Caritas i u ovoj će akciji nastojati - kao i u drugim nacionalnim akcijama prikupljanja pomoći, bilo u robi ili novcu - da kao korisnici budu zastupljene obitelji u potrebi iz svih hrvatskih biskupija. Obitelji koje će biti obuhvaćene ovom akcijom odredit će caritasi pojedinih (nad)biskupija.

U Tisak media centrima već su započele predbilježbe za kupnju udžbenika za školsku godinu 2011/12, gdje se uz udžbenike i radne bilježnice na jednom mjestu može pronaći cjelokupan izbor školskog pribora, pernica, torbi i ostale školske opreme. Kupnjom u Tisak media centrima kupci solidarno pomažu onim hrvatskim obiteljima koje se najteže suočavaju s oskudicom i neimaštinom.