SIGURNI KOD KUĆE

Zenly ima novu značajku pomoću koje se korisnici mogu natjecati u ostajanju kod kuće

  • Autor: Damir Rukavina
  • Zadnja izmjena 25.03.2020 11:08
  • Objavljeno 25.03.2020 u 11:08
tportal

Izvor: Screenshot / Autor: Zenly

Snapchatova navigacijska aplikacija potiče vlasnike da se drže samoizolacije, samim time smanjujući šansu od širenja novog koronavirusa

Aplikacija za dijeljenje lokacije Zenly, inače u vlasništvu Snapchata, uvela je zanimljiv novi mod korištenja u kojem samoizolaciju nastoji učiniti zabavnom. Prijatelji se u njoj mogu međusobno natjecati tko će više poštovati samoizolaciju, a cilj je, naravno, prevencija širenja koronavirusa.

Top lista najboljih izolacionista sabire pet prijatelja koji najviše vremena provode u kući - ako u kući provedete više vremena od njih, brže ćete doći na vrh.

Za aktivaciju nove značajke morat ćete pronaći prijatelja koji u svojem profilu ima upisanu rubriku 'home'. Dodavanje stavke dolazi nekoliko dana nakon što se pridružite mreži, s obzirom da aplikacija može sama zaključiti da mjesto na kojem boravite cijelo vrijeme vjerojatno predstavlja vašu kućnu adresu i uzorak svakodnevnog kretanja.

Zenly također ima korisnu mapu na kojoj se može vidjeti koliko slučajeva koronavirusa ima u različitim državama. Nakon što pritisnete na jedan od emotikona, aplikacija će vam pokazati broj potvrđenih slučajeva, kao i broj izlječenih osoba, zaključuje The Verge.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!